avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Este legal ca pe un drum public din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Este legal ca pe un drum public din interiorul localitatii ...

Buna ziua! Este legal ca pe un drum public din interiorul localitatii sa nu ai voie sa opresti sau sa stationezi cu auto fara sa platesti o taxa de parcare?
Nu cred ca desenarea unor dungi albe perpendiculare pe trotuar se pot numi locuri de parcare pe un drum public.
Platesc un impozit la primarie ca ma deplasez pe drumurile publice cu auto, de ce trebuie sa platesc si cand opresc / stationez auto ?
Nu cred ca orice dunga alba trasata pe drumul public trebuie sa reprezinte un loc de parcare,
Am o nota de constatare si instiintare gasita pe parbrizul masinii si as dori sa o contest. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:51, 18 Octombrie 2023
Notele de constatare nu se pot contesta, probabil in instanta, cred ca asa ati dorit sa spuneti, doar procesele verbale de contraventie. PV de contraventie nu se lasa pe parbriz.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2023
latka, utilizator
Probabil ca o sa primesc un P.V de contraventie, cum trebuie sa procedez?

latka a scris:

Notele de constatare nu se pot contesta, probabil in instanta, cred ca asa ati dorit sa spuneti, doar procesele verbale de contraventie. PV de contraventie nu se lasa pe parbriz.

Prima data e bine sa platiti jumatate din minimul amenzii, altfel nu veti mai avea aceasta ocazie. E problema dvs. daca veti contesta sau nu in instanta acel PV. Daca veti cistiga in instanta, prin anularea acelui proces verbal, va puteti recupera banii dati initial.
Pentru detalii privind plingerea contraventionala impotriva PV, studiati OG 2/2001. Daca nu va descurcati si va doriti contestarea, angajati un avocat.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala auricius auricius Am circulat si am parcat pe un drum asfaltat care este accesul catre un stadion din localitatea Videle,drum care limiteaza parcul public din localitate. Am ... (vezi toată discuția)
Amendat desi am parcat in dreptul portii unde locuiesc Titu85 Titu85 Buna ziua, pe strada unde locuiesc (am o casa) parcarea este cu plata. Eu mi-am parcat masina fix in dreptul punctului de access auto, fix in fata portii unde ... (vezi toată discuția)
Are obligatia agentul constatator de la locala sa fotografieze pozitia autoturismului? DlGoe DlGoe Buna ziua! Am stationat cu autoturismul pe intrandul de la un imobil(casa). Aia de la locala au zis ca am stationat pe trotuar. Masina e un Smart, are ... (vezi toată discuția)