avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cerere de admitere a creanței la masa credală
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cerere de admitere a creanței la masa credală

Am achitat un avans unei agenții care a intrat în insolvență. Insolvența a fost declarată de Tribunalul București. Știu că trebuie să formulez o cerere de admitere a creanței la masa credală, dar am niște nelămuriri.
Cui trebuie adresată cererea? Instantei din București sau din Iași, unde am domiciliul?
Unde depun dosarul în dublu exemplar? Se poate depune dosarul la Tribunalul din Iași?

Ce anume trebuie să completez la

În fapt, arătăm că deținem o creanță anterioară datei de deschidere a procedurii, în sumă de, în temeiul.....

În temeiul a ce? Articol, lege? Care?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2023
Dtic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dtic , utilizator 06:06, 18 Octombrie 2023
Cerere pentru înscrierea la masa credala se depune la instanta pe rolul căreia se desfășoară procedura de insolventa, în cazul dvs înțeleg ca Tribunalul București.
Legea aplicabila e Legea 85/2014, mai exact art 102 și următoarele.
Cererea va cuprinde: numele/denumirea creditorului, domiciliul/sediul, suma datorată, temeiul creanței, precum și mențiuni cu privire la eventualele cauze de preferință.
(2) La cerere vor fi anexate documentele justificative ale creanței și ale actelor de constituire de cauze de preferință, cel mai târziu în termenul stabilit pentru depunerea cererii de admitere a creanței.
Vă mulțumesc pentru răspuns!

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Cerere pentru înscrierea la masa credala se depune la instanta pe rolul căreia se desfășoară procedura de insolventa, în cazul dvs înțeleg ca Tribunalul București.
Legea aplicabila e Legea 85/2014, mai exact art 102 și următoarele.
Cererea va cuprinde: numele/denumirea creditorului, domiciliul/sediul, suma datorată, temeiul creanței, precum și mențiuni cu privire la eventualele cauze de preferință.
(2) La cerere vor fi anexate documentele justificative ale creanței și ale actelor de constituire de cauze de preferință, cel mai târziu în termenul stabilit pentru depunerea cererii de admitere a creanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Recent unul dintre clientii nostri a intrt in insolventa. Noi am livrat marfa in baza,bineinteles, unor facturi . insa nu avem aviz de expeditie ... (vezi toată discuția)