avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doresc un sfat vizavi de urmatorul caz : Tanar aflat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doresc un sfat vizavi de urmatorul caz : Tanar aflat in autoturism ...

Doresc un sfat vizavi de urmatorul caz : Tanar aflat in autoturism stationat , este verificata masina pentru detinere de droguri . Sa gasit canabis pentru consum propriu care este confiscat . Este verificat pentru consum de alcool , rezultatul fiind negativ . Nu este verificat pentru consum de droguri si este dus direct pentru a da probe de urina si sange . I se retine permisul , pe dovada eliberata scrie consum de droguri , fara drept de conducere .. Cat este de legala retinerea permisului . Avand in vedere ca nu a fost testat pozitiv la substante . Stiu ca rezultatele probelor biologice dureaza . Este vre-o modalitate de a obtine permisul pana atunci ? Permisul este eliberat in UK .
Cel mai recent răspuns: mmarcelcozma , utilizator 11:03, 20 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art 195 din Regulamentul de aplicare al oug 195/2002: Conducătorului de autovehicul sau tramvai, testat preliminar cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat care a relevat prezenţa în organism a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora, i se aplică procedura prevăzută la art. 192.

Conform art 113 alin 1 din Oug 195/2002: Permisul de conducere se restituie titularului:

„g) în baza rezultatului analizei mostrelor biologice realizate în instituțiile medico-legale autorizate prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive.”

Da, trebuia sa fiți testat pentru droguri.
Probabil ca nu au avut aparat de testare , baiatul a fost dus la sectie sa dea declaratii . A colaborat cu politistii deci puteau sa-l testeze si ulterior. Intrebarea e cum recupereaza permisul .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Retinerea permisului este o măsură tehnico-administrativa și se poate contesta în baza legii contenciosului nr 554/2004, independent de ce se întâmplă în dosarul penal. Faceti cerere de restituire, motivat, în principal, de faptul ca nu s-a respectat procedura și nu ați fost deloc testat cu aparatul (nici la secție). Dacă se respinge cererea (foarte probabil), faceți plângere prealabila și pe urma ajungeți în instanta de contencios, care va decide.
Totodată, pana la finalizarea acestor proceduri, solicitați instanței suspendarea masurii administrative, pentru a vă fi restituit permisul de îndată.
Multumesc de sfat . Ce ma intriga este ca nu i s-a dat nici un proces verbal de constatare . Nimic in afara de dovada . Daca permisul este din UK nu ar trebui sa il elibereze simplu la cerere daca se paraseste tara ?
Proces verbal se întocmește în cazul contravențiilor. Aici e vorba de un caz penal. Nu se eliberează simplu, la cerere.

Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

În ce condiții poate poliția rutieră să însoțească participantul la trafic la spital pentru recoltarea probelor biologice? Urushi Bara Urushi Bara Buna ziua, in ce conditii poate politia rutiera sa insoteasca participantul la trafic la spital pentru recoltarea probelor biologice? Spre exemplu, daca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la og 29/2023 alinpelin alinpelin Buna ziua, am o nelamurire cu privire la OG 29/2023. Prin Articolul I, alin. 5, se adauga litera: \"g) în baza rezultatului analizei mostrelor biologice ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)