Buna seara. Va rog frumos sa mă ajutați cu o chestiune. Am lucrat la compania de livrări Cargus. La final de zi ,numaram banii si ii bagam intr un plic pe care a doua zi il duceam pa sediu si il bagam intr o cutie din care mai apoi cineva de pe la birouri ii ridica si ii număra. Mentionez xa nu semnam niciodata predarea banilor. Asta pana intr o zi cand am fost sunat ca nu gasesc plicul de la mine in cutie printre celelalte 100 de la colegi cu 5000 de lei, eu de obicei avand peste 12.000 zilnic fara incidente pana atunci. Le spun sa caute sa se uite pe inregistrari si imi trimit imagini cu mine care ma indrept catre urna cu plicurile in mana,fara a se vedea continutul. Mbau acuzat de furt dar nu am furat nimic. Inafara de asta, logic, ei cum pot dovedi ca eu nu am bagat banii daca nimeni nu ma ounea sa semnez acea predare de bani si totusi se cede clar cum merg cu doua plicuri in mana catre urna. Mi au sous ca am 24 de ore sa platesc altfel deschid proces. In tentativa de a ma face sa recunosc ceca ce nu am facut, mi au dat o gramada de exemple cu alte persoane care au platit acei bani in acest termen cand au avut probleme. Eu le am explocat ca nu ma simt cu musca pe caciula si nu cred ca eu trebuie sa platesc neglijenta altora sau furtul altora. Din cate am inteles....intre urna si biroul unde se numara acele 100 de plicuri se la fiecare sofer in parte, nu exista camere video. Singura mea explicatie este ca cineva i a luat sau pierdut pe drum,si evident ca sunt eu acuzat. Acuma intrebarea este. In aceste condiții pot face ceva contra mea sa ka acuze de furt? Si a doua intrebare. Ar fi bine sa merg eu la politie sa spun si sa depun eu o sesizare inaintea lor? Va mulțumesc mult pentru rabdare.
Exista dovezi ca acei bani erau în posesia dvs? De ex chitante date clienților?
Dacă exista dovada ca dvs încasați banii și nu exista dovada scrisa ca ii predați mai departe, asta ar putea fi o problema.
De asemenea, contează și corespondenta dvs scrisa cu firma ulterior incidentului, mai ales dacă este un șantaj din partea lor, sa facă presiuni asupra dvs sa plătiți suma.
Dacă firma depune plângere penala, se vor administra și analiza probe: înscrisuri, înregistrări, martori, etc. Puteți propune și dvs probe, înscrisuri, martori, din care sa rezulte modul obișnuit de depunere a banilor, poate știe cineva când ați pus banii, poate știe cineva cine i-ar fi luat, etc.
Mulțumesc ca ati răspuns atat de repede .
Exista in sistem incasarea banilor. Dar acea predare este modul lor de lucru...fiecare sofer arunca plicul in acea cutie din lemn,ca o urna de vot. Dupa ce noi soferii plecam in cursa cei de la birouri numara banii. Dar chestia este că asta e modul lor de lucru, sa nu inregistreze primirea banilor de fata cu soferii sau sa ii numere de față cu fiecare sofer in parte si eventual sa se semneze pentru predare/primire. Nu am corespondență...m-au sunat dsr in schimb am inregistrare de a doua zi cand am mers la ei si incercau sa imi spuna ca au mai fost altii care au platit in 24 ore si incercau sa indica faptul ca eu i-as fi furat dand niste exemple penibile despre alti oameni. Nu stiu dacă e mai bine sa aștept sa faca ei plangere sau sa merg sa spun toate astea la politie...imi trecea prin cap sa fac o plangere si pentru faptul ca firma imi tine banii pe 2 saptamani in contul presupușilor bani ne-depusi desi oe camere se cede ca depun doua plicuri. Cat despre altii sa vada ca i-am depus ....nu se poate pune problema...tot ce au vazut este ceea ce apare si pe camerele video. Eu indreotandu ma catre acea cutiuta si aruncand in interior doua plicuri.
Mulțumesc inca odata pt ajutorul Dumneavoastră.
Personal consider ca puteți reclama si dvs. Atât timp cat nimeni nu semnează si nu exista nici monitorizare video, nici eu nu au o dovada ca in plic erau mai putini bani decât ați depus.
Corect ar fi sa depuneți banii intr-un ATM, direct in cont sau la casierie. Vorbiți cu un avocat, si reclamați la ITM.
CST1976
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Acest mod de lucru, de primire a banilor fara sa fie numarati si sa se emita chitanta este ilegal si firma raspunde pentru asta. Atat timp cat se vede pe camera ca ati introdus plicul , conform procedurilor lor(neconforme cu legea contabilitatii) nu puteti fi gasit vinovat de nedepunerea plicului cu bani.
Puteti notifica compania sa va vireze drepturile salariale restante. In aceasta notificare mentionati cele de mai sus si luati nr de inregistrare pe ea de la secretariat sau trimiteti-o pe e-mail la office. Mentionati si suma incasata si pe care ati introdus-o in plic, metoda care e conforma cerintelor lor. Va va fi de folos daca compania nu-si revizuieste modul de lucru si atitudinea fata de dvs.