avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Supraveghere video pe scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Supraveghere video pe scara blocului

Recent, o firma de supraveghere a facut contract cu administratia blocului in care locuiesc si a instalat camere de supraveghere la intrarile scarilor blocului , pe partea interioara.
Ma deranjeaza ca respectivele camere de supraveghere, instalate de firma de paza, au vedere asupra cutiei de scrisori, amplasata la intrarea scarii blocului si astfel exista un potential risc de a mi se putea supraveghea corespondenta , lucru pe care il stiu interzis prin lege.
Am luat legatura cu administratia sa mute respectiva camera, astfel incat sa nu aiba vedere asupra cutiilor de scriori, dar nu m-au bagat in seama.
Intrebari :
1. Am dreptate in ceea ce priveste ca se incalca legislatia in vigoare ( posibila supraveghere a corespondentei ) si daca da, ce lege se incalca ?
2. Ce pot face sa reclam compania de paza, IN CAZUL UNUI RASPUNS AFIRMATIV LA PUNCTUL 1 si nu vor sa mute camera de supraveghere astfel incat sa nu se mai vada cutiile de scrisori ?
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 22:17, 14 Decembrie 2013
Nu se incalca nicio lege!!!

Nu asta inseamna supravegherea corespondentei!

Nu este incriminata in nicio lege "supravegherea corespondentei" ; faceti confuzie cu violarea corespondentei, ceea ce este cu totul altceva.
Cum adica "vi se supravegheaza corespondenta"? O citeste cineva prin intermediul camerelor? Acum, fara gluma, la inregistrari nu are acces oricine. Iar acea temuta supraveghere, se poate face si de dupa coltul peretelui cind vine postasul. Ar trebui sa fiti multumit ca exista o supraveghere a cutiilor. Asa, copiii neastimparati sau maturi "mai glumeti" nu vor mai devaliza cutiile postale. La noi nu se mai pun gunoaie in cutii, nu mai iau foc prin "autoaprindere", nu mai dispare corespondenta de cind exista o camera.
Nu vi se supravegheaza corespondenta ,deoarece prin stocarea datelor nu se poate evidentia expeditor,continutul corespondentei,etc
Dar dvs ati fost de acord cu instalarea camerelor video?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistem de supraveghere video ContSters61266 ContSters61266 in ultima sedinta a adunarii generale, presedintele a adus pe ordinea de zi si propunerea de a fi montat un sistem de supraveghere video la intrarea in scara, ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei ContSters62736 ContSters62736 in ultima adunare generala a asociatiei de proprietari s-a decis zugravirea scarii. in decursul lunii iunie au inceput lucrarile si, la finalul acestora, ... (vezi toată discuția)
Acces in casa scarii daniellupascu1984 daniellupascu1984 Lucrez ca postas la o firma de servicii postale care livreaza corespondenta ....problema o am cu administratorii de bloc care refuza sa îmi pună la ... (vezi toată discuția)