avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De când se datorează pensie de întreținere pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De când se datorează pensie de întreținere pentru soție ...

De când se datorează pensie de întreținere pentru soție ( după divorț).

Bună seara!
Prietena mea încadrată în grad de handicap grav a obținut pensie de întreținere in cadrul procesului de divorț intentat de soț.
Vă rog să mă lămuriți dacă pensia de întreținere trebuie plătită de la data introducerii cererii de divorț, de la data hotărârii pronunțate în primă instanță sau de la data deciziei din apel.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Adevar2 , utilizator 20:32, 20 Octombrie 2023
buna seara! de la data introducerii cererii de divort
Vă mulțumesc, d-na avocat!
Teoretic ar trebui sa scrie in motivarea hotararii instantei.

Si tot conform legii, daca starea de nevoie exista la data introducerii actiunii de divort de atunci ar trebui acordata pensia, cu exceptia situatiei in care se face dovada ca intretinerea a fost asigurata la zi pana la momentul solutionarii.
Vă mulțumesc, d-na avocat!
Încă nu i-a fost comunicată decizia instanței.
Nu i-a asigurat întreținerea, e plecat în străinătate unde si-a refăcut viața iar ea a fost la mila cunoscuților ( pentru că pensia o da pe medicamente și recuperari medicale periodice, ea având pareză pe o parte a corpului).
E o poveste tristă de viață.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand trebuie platita pensia alimentara? liviutzza24 liviutzza24 Primul si singurul termen de divort a fost pe 20.11.2007 data la care s-a pronuntat si instanta. Avem o fetita de 1 an si 8 luni, dar nu a vizitat-o deloc si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita alinaralu alinaralu Buna Ziua, Am si eu o problema si as vrea daca se poate sa imi dati si mie un sfat In martie 2007 am avut prima infatisare pentru divort cu un minor la ... (vezi toată discuția)
Finalizarea divortului Claudia1988 Claudia1988 din octombrie 2010, sunt in divort si nici la ora actuala nu s-a finalizat. ce se poate face sa se finalizeze divortul? mai repede. sotul meu tot amana, face ... (vezi toată discuția)