avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua ! Care sunt pașii pentru a concesiona un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua ! Care sunt pașii pentru a concesiona un teren de ...

Bună ziua ! Care sunt pașii pentru a concesiona un teren de la primărie? Am încercat cu o cerere dar nu am primit nici un răspuns concret!
Primarul are dreptul de a-ți refuză orice cerere de comcesionarea teren ? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 21 Octombrie 2023
Art.308 C. adtiv - Procedura administrativă de iniţiere a concesionării

(1) Concesionarea are loc la iniţiativa concedentului sau ca urmare a unei propuneri însuşite de acesta.
(2) Orice persoană interesată poate înainta concedentului o propunere de concesionare.
(3) Propunerea de concesionare prevăzută la alin. (2) se face în scris, cuprinde datele de identificare a persoanei interesate, manifestarea fermă şi serioasă a intenţiei de concesionare, obiectul concesiunii, planul de afaceri şi trebuie să fie fundamentată din punct de vedere economic, financiar, social şi de mediu.
(4) Iniţiativa concesionării trebuie să aibă la bază efectuarea unui studiu de oportunitate care să cuprindă, în principal, următoarele elemente:
a) descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat;
b) motivele de ordin economic, financiar, social şi de mediu, care justifică realizarea concesiunii;
c) nivelul minim al redevenţei;
d) procedura utilizată pentru atribuirea contractului de concesiune de bunuri proprietate publică şi justificarea alegerii procedurii;
e) durata estimată a concesiunii;
f) termenele previzibile pentru realizarea procedurii de concesionare;
g) avizul obligatoriu al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi al Statului Major General privind încadrarea obiectului concesiunii în infrastructura sistemului naţional de apărare, după caz;
h) avizul obligatoriu al structurii de administrare/custodelui ariei naturale protejate, în cazul în care obiectul concesiunii îl constituie bunuri situate în interiorul unei arii naturale protejate, respectiv al autorităţii teritoriale pentru protecţia mediului competente, în cazul în care aria naturală protejată nu are structură de administrare/custode.
...
art.312
(1) Concedentul are obligația de a atribui contractul de concesiune de bunuri proprietate publică prin aplicarea procedurii licitației.
...

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa inchiriez sau sa concesionez un teren andreeabarbosu andreeabarbosu am un magazin pe proprietatea mea si as vrea sa concesionez sau sa fac un contract de inchiriere pentru terenul din fata magazinului.acest teren este pe ... (vezi toată discuția)
Cum concesionez un spatiu public andreeabarbosu andreeabarbosu am un magazin pe proprietatea mea si as vrea sa concesionez sau sa fac un contract de comodat pentru terenul din fata magazinului.acest teren este pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Concesionare marianabadescu marianabadescu daca o firma a concesionat un teren de la o primarie, poate concesiona in continuarea aceluiasi teren fara procedura de licitatie? (vezi toată discuția)