avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Fiica mea a achiziționat o garsonieră, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Fiica mea a achiziționat o garsonieră, Blocul de ...

Bună ziua! Fiica mea a achiziționat o garsonieră, Blocul de garsoniere nu este inca finalizat decat 95%, urmand a fi dat in folosinta in Iunie 2024.
La notariat s-a încheiat o promisiune bilaterala, si sa achitat un avans de 97% din valoarea imobilului. Mai are de achitat 3% din valoare, pana la 31.12.2023, dar vanzatorul se obliga să predea locuinta la gata cu toate contractele (gaze, apa, etc) pana la 30.06.2024.
- Pot să solicit incheierea de contract cand achit valoarea ramasa ? Să nu mai fie promisiune bilaterală? Cu angajamentul vanzatorului ca il v-a preda cu totul rezolvat în luna Iunie 2024. Se poate?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:22, 20 Octombrie 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate, dar va convine asa? Sa ii dați toți banii vânzătorului și apoi sa va rugați de el sa va predea imobilul?
Si-asa i-ati dat un avans foarte mare.
Majoritatea covârșitoare a dezvoltatorilor nu respecta termenul de predare prevăzut în contract.
Dacă vi-l preda în septembrie 2024, sa ziceți merci.
Și nu are legătură cu imobilul, cu ceea ce vedeți construit. O sa va spună ca nu sunt gata avizele pentru contractele la utilități.
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema cea mai mare nu este dacă teoretic se poate încheia CVC care să prevadă predarea efectivă a apartamentului la o dată ulterioară (da, se poate), ci dacă s-a efectuat recepția construcției. Fără recepție nu se poate intabula construcția și fără extras CF pentru autentificare nu se poate încheia CVC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauză antecontract v-c nerespectată de dezvoltator. pot renegocia contractul? kaz89 kaz89 Buna ziua,acum cateva luni am cumparat o garsoniera intr-un cartier rezidential in valoare de 33000eur.Initial am platit 1500 euro pentru rezervare,ulterior am ... (vezi toată discuția)
Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
Antecontract semnat in 2021 tva 5% ,predare imobil in 2024 , cat este cota de tva? BucurI BucurI Antecontract semnat in 2021 pentru o locuinta cu plata avans la dezvoltator cota tva 5% , predare imobil in 2024, se aplica cota de tva de 9%? Buna ... (vezi toată discuția)