avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inopozabilitate acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inopozabilitate acte

Bună ziua. În calitate de creditor, sunt în faza executării silite a debitorului pentru sumele datorate. Debitorul neavând venituri iar creanța fiind în jurul a 200000 lei, i a fost scoasă casa la vânzare. În momentul de fată, debitorul a venit cu o promisiune bilaterală de vânzare cumpărare a casei, făcută în 2010, către un nepot de al lui, pe care eu o suspectez că este un fals. A deschis un proces prin care să obțină validarea promisiunii de vânzare cumpărare. Am depus o cerere de intervenție în dosar care ne a fost respinsă la instanța de fond. Până vine motivarea pun o întrebare :
Pana la validarea de către instanta a promisiunii de vânzare cumpărare, cine este proprietarul casei, cel ce apare în cartea funciara, adică debitorul sau cel ce apare ca și cumpărător în promisiunea de vânzare cumpărare făcută în 2010? Dorim să obținem o hotărâre prin care să putem executa silit cumpărătorul.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
HarangusDaniel1969, utilizator
Cel mai recent răspuns: HarangusDaniel1969 , utilizator 15:38, 20 Octombrie 2023
Cel care apare în cartea funciara.
Daca executarea silita este notata în cf, cumpărătorul va cumpăra imobilul în cunoștință de cauza, fiind de rea-credință, și imobilul poate fi executat.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Vreau să vă mai întreb ceva, chiar dacă promisiunea bilatera de vânzare cumpărare a fost făcută în 2010, anul în care am început procesul cu debitorul ( promisiune pe care o consider un fals) iar validarea promisiunii se face acum în 2023,poate fi considerata validarea promisiunii ca fiind de rea credință și există temei legal să obținem o hotărâre prin care validarea promisiunii să nu ne fie opozabila?

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Daca executarea silita este notata în cf, cumpărătorul va cumpăra imobilul în cunoștință de cauza, fiind de rea-credință, și imobilul poate fi executat.

Pentru a vă răspunde la întrebare, va rog sa îmi spuneți dacă promisiunea a fost notata în cf?
Executarea a fost notata în cf?
Se considera ca fiind de rea-credință al doilea notat în cf.
Promisiunea nu a fost notata în cf, executarea silită a fost notata. Debitorul încearcă in momentul de față să valideze prin instanță promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Pentru a vă răspunde la întrebare, va rog sa îmi spuneți dacă promisiunea a fost notata în cf?
Executarea a fost notata în cf?
Se considera ca fiind de rea-credință al doilea notat în cf.

Alte discuții în legătură

Promisiune de cumpărare imobil prin plata unei creanțe. cum pot finaliza contractul dacă creanța n-a fost radiată din cf? aqua regia aqua regia Prin fosta mea partenera de viata,avocat in Baroul Bucuresti am gasit un apartament la un pret bun. Apartamentul era ipotecat in baza unei creante detinute ... (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)