Buna ziua! Am 2 situatii la care va rog sa ma ajutati cu raspuns:
1. Sotia (eu) intra in casatorie cu un credit Prima Casa pt un apartament. La terminarea creditului, apartamentul va fi pe numele sotiei sau si pe al sotului?
2. Sotul intra in casnicie avand pt casa părintească contract de uzufruct. Cand vor deceda parintii lui, casa va fi doar pe numele lui sau si pe al sotiei?
Mulțumesc anticipat pt eventualele raspunsuri!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Va fi pe numele soției. Soțul va avea doar un drept de creanță asupra ratelor plătite în timpul căsătoriei.
2. Depinde ce fel de contract și când a fost încheiat: inainte sau dupa căsătorie.
Nu există "contract de uzufruct ".
Uzufructul este un dezmembramant al dreptului de proprietate și o clauza într-un contract principal (de vanzare/donatie/intretinere/renta viageră).
1. creditul este contractat inainte de casatorie si platit in timpul casatoriei - instanta poate considera imobilul bun comun
2.pe numele lui va fi imobilul
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Casa e bun propriu al sotiei și casa sotului e bun propriu al lui.
Sotul va avea drept de creanta pt ca ratele le-ati platit impreune și dvs veti avea drept de creanta daca renovati casa lui.
Divort cu partaj
caterine
Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)