avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la moștenire copil înfiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la moștenire copil înfiat

Bună ziua. Un copil înfiat la vârsta de 2 ani, după divorțul părinților, luând numele noului său tată, acum major, poate veni la dezbaterea moștenirii tatălui biologic ? Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
aecobob, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:59, 19 Octombrie 2023
Dacă a fost adoptat cu efecte depline (poarta nume de familie diferit, iar certificatul de naștere i-a fost schimbat, având ca părinți pe adoptatori), nu.
nu, prin infiere se stinge dreptul de mostenire a tatalui biologic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate irina.modrea@gmail.com irina.modrea@gmail.com Parintii mei biologici au divortat, iar in urma divortului tatal meu si-a schimbat numele si eu si mama am luat numele celui de-al doilea sot al mamei. Incerc ... (vezi toată discuția)
Drepturi ce se pot dobandi daca esti infiat sicaadrian sicaadrian Care este diferenta intre infiere cu drepturi depline si cea fara drepturi depline .Eu am fost infiat de tata la varsta de 26 ani.Anul acesta se face ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale avocat11 avocat11 Cine poate să-mi răspundă: o persoană căreia i-a decedat tatăl pe front (în 1944) şi este trecut în actul de naştere (tatăl ION decedat), fiind la ... (vezi toată discuția)