avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi succesorale

Cine poate să-mi răspundă: o persoană căreia i-a decedat tatăl pe front (în 1944) şi este trecut în actul de naştere (tatăl ION decedat), fiind la vârsta de 12 ani )în 1955) recunoscută ca şi copil natural de soţul mamei, poate veni la succesiune după tatăl decedat? Sau vine după cel care a recunoscut-o prin act notarial, deşi nu era tatăl său? Actul de recunoaştere are valoarea unei înfieri?
Cel mai recent răspuns: avocat11 , utilizator 20:03, 3 Iunie 2018
Cine figurează ca tata în act?
Păi asta e, că pe extrasul de uz oficial scrie că a fost recunoscută ca şi copil natural de soţul mamei, dar în actul de naştere este tatăl biologic, decedatul. In CI la tată este decedatul, dar ce rost mai are recunoaşterea făcută de soţul mamei??
M-am documentat...tot eu! Este vorba despre înfierea cu efecte restrânse. Ipostază existentă sub incidenţa Codului Familiei şi care presupunea că un copil care era înfiat (adoptat) cu efecte restrânse poate veni la moştenire atât după părinţii biologici, cât şi după cei adoptivi...Despre asta este vorba în speţa mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate irina.modrea@gmail.com irina.modrea@gmail.com Parintii mei biologici au divortat, iar in urma divortului tatal meu si-a schimbat numele si eu si mama am luat numele celui de-al doilea sot al mamei. Incerc ... (vezi toată discuția)
Drepturi infiat costiconstantin costiconstantin buna ziua in anul 1978,am fost infiat de o familie cu acordul parintilor mei biologici. Dupa o luna de la infiere, mama adoptiva a decedat ,dupa moartea ... (vezi toată discuția)