avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Eu și soțul am divorțat prin notar acum ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Eu și soțul am divorțat prin notar acum un an ...

Buna seara!
Eu și soțul am divorțat prin notar acum un an în care eu am rămas cu cei doi copii minori în apartamentul luat prin ipoteca( eu fiind acum cea care plătește rata), amândoi fiind proprietari,dar fostul soț este titular de contract (eu mi am păstrat numele după soț). Contractul ipotecar este pentru o perioada de 30 de ani,dintre care doar 14 ani plătiți în comun până la divorț, Anul acest am realizat tot prin notar ,partajul apartamentului în care fostul soț cedează 1/2 din dreptul lui către mine. Însă că să se modifice ,să se scoată din titlul de proprietate fostul soț,eu trebuie sa fac refinanțare . Eu având salariul la limita de încadrare pt refinanțare și poate nu reușesc să fac refinantarea,,dar eu voi plati restul celor 15 ani care mai sunt rămași,va întreb: Daca el rămâne în continuare în titlul de contract ,actul de partaj rămâne valid? El mai are vreun drept la acest apartament in timpul sau după terminarea totala de achitare a acestuia?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:13, 21 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul de partaj e titlul dvs de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj datecs datecs Buna ziua , suntem fosti sot si sotie,am divortat amiabil chiar la primaria unde am incheiat actul de casatorie,a ramas in urma un apartament care este luat ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)
Dacă eu și soțul divorțăm la notar și nu cerem partaj... Anca 91 Anca 91 Bună ziua am și eu o întrebare vă rog dacă eu și soțul divorțăm la notar și nu cerem partaj pe apartamentul care este luat prin ipotecă și vrea să ... (vezi toată discuția)