avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog mult sa-mi spuneti daca avand un teren agricol ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog mult sa-mi spuneti daca avand un teren agricol extravilan ...

Va rog mult sa-mi spuneti daca avand un teren agricol extravilan de 5 ha , cu contract de arenda pe 7 ani il pot vinde si daca da cum sunt conditionata? Trebuie sa astept sa treaca cei 7 ani sa-l vand? Multumesc
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 20:04, 21 Octombrie 2023
Puteți vinde, dar fiind teren extravilan exista o procedura speciala și trebuie respectat dreptul de preempțiune al persoanelor care au acest drept - (inclusiv arendasul).
Ca legislație, avem în special Legea 17/2014 modificata prin Legea 175/2020, art 1836 și urm Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol AriaAlexandra AriaAlexandra Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am citit legea 17/2014 si 175/2020 si incerc sa imi dau seama cum sa procedez ca sa pot vinde un teren cat mai repede. Am ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate vinde un teren agricol extravilan dat in arenda si pentru care exista uzufruct viager? cyan cyan In ce conditii se poate vinde un teren agricol extravilan pentru care exista uzufruct viager ? Terenul este dat in arenda si se intentiioneaza vanzarea ... (vezi toată discuția)