avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Am o problema cu asociația de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Am o problema cu asociația de proprietari. Conducerea ...

Buna seara,
Am o problema cu asociația de proprietari.
Conducerea asociației a fost demisă în septembrie.
Pentru consumul lunii august vechea conducere a facturat un consum de 3 ori mai mare decât cea reală, valoare transmisă prin autocitire.
Noua conducere a asociației și-a trimis reprezentanții care au citit contoarele și au constatat pe 25 septembrie faptul că s-a facturat cu mult mai mult decât s-a consumat.
Odată cu citirea contoarelor am primit asigurări că situata se va soluționa.
In octombrie s-a facturat consumul pe septembrie (am 2 seturi de contoare baie+ bucătărie) fara sa se tina cont de suprafacturarea anterioară. Pe scurt nu s-a făcut regularizarea la următoarea facturare așa cum scrie in legea 196/2018 cu modificările ulterioare la art 74 aliniatul 2. Același aliniat spune că dacă nu se face regularizarea la următoarea facturare, ceea ce nu s-a întâmplat, asociația e obligata sa ramburseze diferența de bani in maxim 30 de zile de la constatarea diferenței.
Întrebarea este dacă data la care s-au citit contoarele poate fi considerată data de la care curg cele 30 de zile, dat fiind că nu s-a regularizat consumul și ce pot face daca asociația refuza rambursarea până la data limita, 25 octombrie după calculele mele?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

Alte discuții în legătură

Regularizare factura gaz corecta ! ContSters226071 ContSters226071 buna ziua! eu sunt consumator casnic de gaze naturale, avand contract cu autocitire LUNARA si beneficiez de ajutor de caldura LUNAR = 262 ron. facturile ... (vezi toată discuția)
Consum de apa izabell izabell Buna ziua. In speranta ca ma veti putea ajuta in lamurirea pb. mele va expun urmatoarele: Am cumparat o garsoniera anul trecut in luna mai.Consumul de apa se ... (vezi toată discuția)
Transmitere index apometre doinaVis doinaVis Care sint metodele legale de comunicare index apometre? Exista o lege? Se poate transmite poza indexului prin sms , whatsapp , e-mail? Eu locuiesc in ... (vezi toată discuția)