avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă cineva îți sugerează să te sinucizi este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă cineva îți sugerează să te sinucizi este infracțiune? Se pedepsește/sancționează un astfel de comportament?

Dacă cineva îți sugerează in mod intenționat să te sinucizi intră la vreo infracțiune?
Ieri pe data de 20.10.2023, un vecin pe nume I.M. mi-a spus următoarele: "Bă dacă ești nebun aruncăte de la balcon" , l-am întrebat din nou ce a spus pentru că nu eram sigur de ceea ce a zis și a repetat și confirmat încă de două ori același lucru.
In acea zi acesta m-a trezit din somn la ora 06:00 dimineața, lovind poarta metalica de mai multe ori și făce adesea gălăgie din cauza că își bagă și scoate la boxa lui de la demisol tot felul de materiale metalice, problema este că fereastra de la beciul lui este situată exact sub fereastra mea unde am dormitorul și se aude orice din cauza că nu am termopane.
Motiv pentru care am ieșit pe balcon și am început să filmez ce se întâmpla în curte fără să zic nimic, acesta m-a observat și mi-a spus că ce n-am somn, la care i-am explicat că tocmai el ma trezit din somn din cauza gălăgiei pe care o făcea și a trecut la jigniri și mi-a sugerat să mă sinucid.
Lucru care mă afectat foarte tare având în vedere că am trecut printr-o astfel de traumă, fosta mea iubită a făcut acest lucru prin anul 2013 iar acesta știe acest aspect și este un agresor căruia i-am făcut o plângere penală de anul trecut pentru loviri și amenințări dar Poliția Sectorului 1 este mâna în mână cu ei, având în vedere că cumnatul lui care a locuit la aceași adresă a fost condamnat anul trecut la 4 ani și 9 luni închisoare pentru trafic de droguri.
Faptul că acesta îmi dorește moartea mă înspăimântă și mi-a creat o stare de temere.
Se încadrează undeva comportamentul lui, poate fi sancționat?
Eu nu știu ce să mă fac cu un astfel de agresor, care va pune in practică ceea ce mi-a spus anul trecut și anume că până la lege o să-mi i-au omor, :(
Din nefericire se pare că Secția 1 de Poliție ii favorizează, și există o legătură între rețeaua de droguri și cineva din conducerea acestei secții de poliție.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Octombrie 2023
Cretu Jan Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cretu Jan Marian , utilizator 14:05, 31 Octombrie 2023
Daca nu va si aruncați nu e fapta penala.


Art. 191

Determinarea sau înlesnirea sinuciderii

(1) Fapta de a determina sau înlesni sinuciderea unei persoane, dacă sinuciderea a avut loc, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani.
Și dacă mă aruncam și muream cine făcea plăngere sau cine ar fi știut cauza sau motivul, potrivit Art. 191? Instigarea, determinarea fără succes, nu este sanționată în nici un fel?
Nu, nu se sancționează. În realitate nu v-a instigat la nimic, e doar o vb la nervi. Ala nu si-a imaginat vreodată ca daca zice cuiva sa se arunce, ala e atât de nebun sa se arunce doar ca el a zis.
Ok, mulțumesc pentru opinia dvs, prefer la las organele de anchetă să ia la cunoștință despre acest lucru, poate pe viitor trece direct la fapte criminale din cauza urii pe care o arată și o declară prin propriile declarații verbale.
Ma scuzați, dar și filmatul e provocare, omul a umblat la boxa și fără sa intentioneze, a făcut zgomot și v-a trezit.
Ca și dovada ca sunt copilării, nici politia nu a luat în seama pana acum plângerile.

Alte discuții în legătură

Instigare la sinucidere si santaj alexandru_vl alexandru_vl Buna seara! Am o mare problema, pe care nu as vrea sa o las balta! Fratele meu s-a sinucis acum doua luni din cauza nenorocitei pe care o iubea! Asta o spun ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care are doua apartamente, unul care este la demisol ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Am un vecin care are doua apartamente, unul care este la demisol si un altul la parter, cel de sub mine (eu stau la etajul 1). Vecinul locuia anterior la ... (vezi toată discuția)
Inlesnirea sau determinarea sinuciderii floxter floxter Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, ... (vezi toată discuția)