avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am un vecin care are doua apartamente, unul care este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am un vecin care are doua apartamente, unul care este la demisol ...

Am un vecin care are doua apartamente, unul care este la demisol si un altul la parter, cel de sub mine (eu stau la etajul 1). Vecinul locuia anterior la demisol, la parter locuia o femeie in vârstă care a murit la țară iar copii ei nu au luat toate bunurile din locuință trebuia să revină .. prin urmare locuința a fost sigilată.(nu știu exact cauza sigilări, eram mai mic), dar am văzut cu ochii mei când vecinul de la demisol au rupt sigilul si au pătruns in locuința de la parter, i-ar in timp apartamentul de la demisolul la împărțit (drept boxe) cu alti doi vecini deși aceștia mai aveau cate o boxa separat.
In ultimii 5 ani de zile vecinul (care a ocupat și apartamentul de la parter și plătește pentru ambele), lucrează in Anglia si vine aici o dată pe an. In fine tot ceea ce sa întâmplat acum ceva ani a rămas in tăcere si cu acordul celor ce beneficiază din această "afacere". La un moment dat au venit cei de la Administrația Fondului Imobiliar pentru o constatare, expertiza vizuală a imobilului si au dorit să vadă acel spațiul de la demisol dar nu au avut acces. Cei care dețineau cheile care erau prezenți s-au făcut că plouă și au menționat că cel care deține cheil6 nu este la adresa... de atunci am înțeles că sunt niste nemernici care se șantajează unii pe ceilalți pentru că sau prins cu unii pe alții cu tot felul de măgării iar eu de peste 5 ani de zile de când a murit tatăl meu eu nu mai am acces provizoriu (măcar o oră pe an) să introduc lemnele din exterior spre boxa mea prin una din boxele care ulterior a fost unită cu alta, ei au dărâmat un perete despărțitor pentru a unii doua boxe pt. ca eu să nu mai am acces.
Ideea este că vecinii caută in realitate să mă omoare eu neavând voie să fac prea mult efort având risc de accident cerebral dim cauza că am o clema de metal in cap si ca m-am născut cu o problemă venoasa pe creier (pe tatăl meu au încercat la fel, l-au aruncat de pe scări, au dat in el) iar acum când tata nu mai este, eu, mama, fratele meu mai mic trăim sub asediul agresiunilor, amenințărilor și a tot felul de acuzați calomnioase, eu am rămas "capul" familiei iar fratele meu mai mic si mama mea sunt oarecum dependenți de mine, ei nu s-ar descurca să facă anumite lucruri, precum plata online a chiriei către AFI așa cum a fost pe perioada pandemiei si multe altele.. si nici nu ar face față vecinilor care iar omorâ prin felul de acțiuni precum deratizari neautorizate, neanunțate (m-am trezit cu otravă pe clanța de la intrare.. iar acum scot clanța in fiecare zi... ce să mai.. un roman).
Să mă întorc la situația vecinului care a preluat apartamentul abuziv, acesta sa înțeles cu o angajată de la AFI si plătesc chirie pe apartamentul de la parter dar nu știu exact pe ce nume, pentru că după 15 ani nu au schimbat contractul la lumină acesta fiind tot pe numele femeii care a locuit anterior.
Si uite așa unul cu capul mai pătrat și-a făcut obicei de a le cauta defecte, slăbiciuni si orice pentru ai șantaja și tine sub papuc pe ceilalți vecini, cu mine nu-i merge desi m-au agresat fizic și verbal de foarte multe ori iar acum strâng probe pentru ai chema in judecată, poliția nu face nimic mai mult decât să te descurajeze probabil pentru a avea ei mai puțin de muncă. Iar vecinul agresor mă amenințat că pune necunoscuți să mă bată pe stradă dacă mai chem poliția,. Cum știu cu ce se ocupă acesta il cred in stare... ultima dată le-am chemat poliția pe cap pe 16 iunie 2022 unde am declarat verbal că unii vecinii se ocupă cu traficul de droguri lucru Real unul dintre ei fiind judecat pentru trafic.
Până la ora actuala nu am depus nici o plângere de temă.. acum doresc să spun tot desi multe dintre infracțiunile comise de aceștia .. le-a trecut timpul.. si nu știu la ce mă voi aștepta pe viitor, pentru că in ziua de astăzi plec de acasă de fiecare data cu camera de la telefon pornită și încerc să o tin asa până mă întorc acasă, deja nu mai ajung la medic din nesiguranță a ce ni se poate întâmpla, am cumpărat câteva camere de supraveghere pe care le-am montat in apartament cu teamă că dacă pătrund peste noi măcar să rămână probe. După 2016 anul când tata a murit, am avut parte de tot felul de situații care mai decare mai greu de crezut sau de imaginat.
Imi este greu să mă exprim in scris, boala mea este parșivă epilepsia și mă doboară când mă cosum in fața calculatorului sau pe telefon când stau să scriu mă repet, nu cunosc legi sau ce ar trebui să fac, stau cu grija zilei de mâine .. si a riscului la care deja m-am expus fără voie fiind forțat să Denunț infracțiunile celor lângă care locuiesc si care fac oe proști când este vorba de adevăr, întotdeauna le revine mintea la cap devin "înțelegători" dacă faci exact cum dictează ei, eu nu am dreptul nici la libera exprimare. SOS! Problema nu este vecinul cu doua apartamente ci agresorul care este vecinul de palier ce și-a modificat apartamentul după bunul plac, care și-a pus fereastră pe holul comun pentru a mă urmări si a mă jigni direct din casă, care imi răpește liniștea cu tot felul de șicanări si amenințări adică vecinul cu capul pătrat șantajistul care nu mă poate suporta, mă urăște de moarte.. ia spus agentului de poliție ca dacă acesta era in locul lui mă omora cu mâinile goale.. ce fel de vorbe sunt astea dacă nu exact ceea ce gândește aceste cuvinte sunt înregistrate de camera pe care o purta agentul de poliție. Nu mi se pare ok ca cineva să se exprime in acest mod.. criminali sunt de două feluri cel mut sau cel care vorbește dar nimeni nu-l baga in seama până nu trec la acțiune si se vede că nu glumea.. am probe dar nu știu cum să le dau la poliție
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
Cretu Jan Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:13, 19 Iunie 2022
Pentru partea cu demisolul,faceți sesizare la Inspecția de Stat in Construcții!!Pentru celelalte probleme,faceți plîngere la Poliție!!In instrumentarea dosarului,veniți cu dovezile,dar aveți grijă să și scăpați!!Va puteți lua și un avocat în rezolvarea situației!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru verificarea temeiniciei si legalitatii interventiilor constructive montare fereastra,etc sesizati oficial autoritatea de stat in constrctii,directia corp control din primarie
Pentru amenintari -daca detineti probe temeinice sesizati oficial politia teritoriala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efractie ? mancipri mancipri Un locatar al unui bloc ocupa fara forme legale o boxa de beci timp de 30 de ani .Cu toate ca acel locatar are boxa plina de diferite lucruri, un alt locatar ... (vezi toată discuția)
Infracțiuni motivate de ură Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Infracțiunile motivate de ură, (cu dovezi), unde se reclamă?! Exemplu real: Prejudecățile unor vecinii în legătură cu dizabilitatea mea, șantajul din ... (vezi toată discuția)
Vorbele "până la lege îți iei omor", "Îți dau una de te ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Vorbele \"Până la lege îți iei omor\", \"Îți dau una de te las aici\", \"te bag în canal\" .. sunt infracțiuni? Cu astfel de amenințări și cu ... (vezi toată discuția)