avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infracțiuni motivate de ură
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infracțiuni motivate de ură

Infracțiunile motivate de ură, (cu dovezi), unde se reclamă?!
Exemplu real: Prejudecățile unor vecinii în legătură cu dizabilitatea mea, șantajul din
partea unuia precum că va mă va lăsa fără pensia pe caz de boală, amenințări, fapte și acțiuni abuzive pentru a îmi tulbură liniște și îngreuna posibilitatea să supraviețuiesc, interesați de viața mea persoană și de locuința mea.
Locuiesc cu mama mea de 73 de ani și fratele meu mai mic, amândoi suntem bolnavi, locuiesc la etaj (cu chirie la stat cu încălzire pe lemne) iar vecinii mi-au blocat posibilitatea să pot introduce lemnele în boxa de la demisol forțându-mă să le cobor pe scări, toți vecinii 3 la număr au câte 3 boxe, eu doar 1 și anterior când trăia tatăl meu (decedat în 2016) unele boxe erau goale și puteam să "traversez"/introduc leme print-o alt beci spre beciul meu.. Acum toate cele 6 camere de la demisol au fost ocupate de un vecin (care este șantajat de cel care mă urăște) ce a dărâmat zidurile ce separau camerele și a făcut posibil ca eu să nu mai pot baga lemnele la locul corespunzător. Acum am niște tocuri de lemn scoase de un alt vecin care mi le-a dat să le folosesc la foc, dar nu am posibilitatea să le bag în beci, am mai multe probleme de sănătate principală este epilepsia și nu pot să fac efortul de a le baga la subsol pe scările de acces fiind un Chin și pentru un om perfect sănătos.
Cel care mă urăște imi dorește practic moartea punându-mi tot felul de probleme pentru cap și mă acuză, amenință neîncetat, aceasta încearcă să mă șantajeze dar nu are cu ce însă lansează tot ce-i vine în minte (doamna vecina care mă urăște nu este bolnavă mintal) copiii ei m-au amenințat că pun pe altcineva să mă bată pe stradă "rău de tot" Motiv pentru care nu am depus plângeri anterior.. Mai ales că am un frate mai mic și pentru care mă tem mai mult decât pentru mine, eu știu cât de cât cum să mă apăr de agresiunile fizice.
Am nevoie de un avocat nu mai suport teroare în care trăiesc SOS
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
Cretu Jan Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cretu Jan Marian , utilizator 01:28, 26 Mai 2022
infractiunile de orice fel, se reclama la politie sau parchet.
Infractiunile sunt faptele prevazute , socotite ca atare de codul penal.
dvs ce vreti sa reclamati exact ?
Pentru vecinii mei R Infracțiunea de amenințare, șantaj, denigrare și hărțuire.. și alte abuzuri iar pentru X și Y pentru complicitate la Dorința/scopul R să mă/ne omoare (nu direct prin metode clasice ci prin acțiuni abuzive a mă face să depun eforturi fizice eu fiind operat pe creier cu epilepsie sub tratament având risc ridicat de accident vascular), pentru ca aceștia să preia abuziv acest apartament nr 4bis, același lucru la făcut un vecin pe nume "X" care locuia la demisol mai, acesta intrat abuziv în apartamentul de la parter și apoi făcut niște aranjamente la Adminitratia Fondului Imobiliar (după ce o vecină în vârstă a murit)
Azi vecinului X are pe mâna două apartamente cu chirie mică (alții care așteaptă pe la primarii o locuință nu are niciunul), însă acesta de cinci ani de zile lucrează în Anglia și vine acasă o dată pe an.
Prin urmare vecinul "X" este ținut sub șantaj de vecinii mei de palier "R" și face cam tot ce dictează "R".

Un alt vecin "Y' este șantajat tot de "R" pentru că locuiește în concubinaj cu o vecină de peste 20 de ani dar nu a fost trecut niciodată în contractul de închiriere, acesta fiind căsători cu o altă femeie de care s-a despărțit dar nu a divorțat (amenda fiind destul de mare). prin urmare face cam tot ce-i cere "R"
Cum "R" este un agresor al tuturor vecinilor și și-a găsit "Istumentul" invizibil de control al unora (prin șantajare), se simte "capabil"/patron peste toții vecinii deși este chiriaș la stat la fel ca ceilalți.
Noi avem beciul pentru depozitarea lemnelor în spate iar de jur-împrejurul imobilului sunt geamurile de la demisol, (în toată clădirea la demisol nu mai locuiește nimeni de ani buni)
Prin urmare sunt folosite drept boxe/ beciuri pentru depozitare
Din cele 8 familii doar 5 sunt racordate la gaze, 3 fiind cu încălzire cu lemne noi familia Crețu fiind una dintre ele.
(Familia Crețu, compusă azi din două persoane cu dizabilități și titular de contract este mama noastră dar este dependentă de mine si fratele meu, noi locuim la etajul 1 deasupra veninului "X " iar încălzirea apartamentului se face cu lemne)
Înainte să moară tatăl meu Crețu Vasile în 2016 aveam acces să băgăm lemnele (o dată pe an) prin cel puțin unul dintre acele geamuri de la demisol
De câțiva ani nu mai pot folosi "introducerea" mai facilă de a baga lemnele prin acele ferestre pe la nici o cameră din cel 6 la număr (ce încercuiesc clădirea), pentru că acum sunt pe mâna agresorului R (care nu are drept legal de a le deține), deci cel care ne urăște "R" și "Y" au distrus pereți despărțitori au unit camerele și "Y" și-a pus/întins sculele acolo (desi acest vecin lucrează ilegal, face lucrări de construcții nu este pus pe niciun contact de la adresa dar.. deși are 3 camere/boxe/beciuri "personale" ale lui și are și cheile de la vecinul "X" plecat în Anglia.. in total 5 boxe din cele 6 pe unde îmi putea lăsa posibilitatea să nu-mi calce drepturile.
Ieri când i-am spus că se lasă șantajat de cine nu trebuie și mi-a călcat dreptul la a trăi/supraviețui pe timp de iarnă s-a ofticat și a început să facă tot felul de aluzi și amenințări că va lu-a și el măsuri împotriva mea, (de parcă agresorul "R" nu era suficient), că eu nu am dreptul să bag lemnele pe acele geamuri și să folosesc scările de acces (deși el stă fără forme legale iar eu cu forme legale, deși el (Y) când pleacă sau vine de la muncă introduce sau scoate orice fel de instrumente, scară, găleți etc pe acele geamuri)..
Prin urmare ieri 24.05.2022 am devenit perfect conștient de situația și de pericolul în care mă aflu, vecinii mei mi-au pus gând rău și am dovezi pentru ceea ce declar, ce pot să fac?! Am nevoie de un avocat pentru a-i da in judecată

gi-jane2 a scris:

infractiunile de orice fel, se reclama la politie sau parchet.
Infractiunile sunt faptele prevazute , socotite ca atare de codul penal.
dvs ce vreti sa reclamati exact ?

Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
Cretu Jan Marian, utilizator
ce pot să fac?

Sa va bagati gaze sau sa va luati ajutor la carat de lemne.
Un rest, nimic din ce descrieti nu sunt infractiuni.
Daca face unul pe seful pe acolo, plangeti-va la primarie sau de unde ati inchiriat.
Dvs nu cunoașteți situația reală, hărțuirea, santajul, acțiunile îndreptate cu scop împotriva unor persoane vulnerabile sunt infracțiuni acum totul depinde de avocat și de cât de bine este pregătit pentru a înțelege și cântări situația pentru a fi prezentată Justiției, dvs ați vorbit exact ca polițistul care din dorința de a nu-și face meseria îmi zicea: "dacă nu va lovit nu este amenințare și dosarul va fi clasat (cuvintele "te arunc de la etaj", "mor cu tine de gât", "vă dau afară din casă,", strângerea de gât.. Băiatul lui R ma asigurat că dacă mai chem poliția vom fi aranjați pe stradă de necunoscuți 'ce mă dacă ai chemat poliția dată trecută (când m-a luat de gât) .. fiți atenți nu mă ating eu de voi dar vă bate lumea pe stradă rău de tot..etc), adică eu nu am drepturi și amenințarea nu este amenințare decât când ajung lat pe o targă spital?! Constituția zice că infracțiune este orice drept care îți este încălcat de către o altă persoană.
Mă tem să fac sesizări la secția 1 de poliție din București acolo mafia are relații și cel slab nu are nici-o șansă, unii angajații din poliția Română descurajează victimele cu vrăjeală de copii mici (și asta fie doar pentru că nu cunosc legile sau nu vor mai mult de muncă) și ajung să fie dați afară pentru modul incorect cum acționează și fac abuz de putere.. clasează dosare după bunul plac iar de cele mai multe ori victimele, nu agresorii sunt ridicate și anchetate abuziv de către poliție.
Am un prieten care a fost bătut pe strada, agresorii au chemat poliția și poliția neștiind speța au ridicat victima cu cătușe deși avea mâna ruptă și l-au și amendat, Înregistrările făcute de polițiști și înregistrările personale ale victimei au făcut diferența și l-au salvat de amenzi iar ofițeri care au făcut abuz în serviciu sunt buni de plată.. pentru că doar în judecată să dovedit cine era cu adevărat victima. Deci într-o lume nedreaptă este greu de supraviețuit și la fel de bine ușor de ???? despre ce nu cunoști
gi-jane2 a scris:

ce pot să fac?

Sa va bagati gaze sau sa va luati ajutor la carat de lemne.
Un rest, nimic din ce descrieti nu sunt infractiuni.
Daca face unul pe seful pe acolo, plangeti-va la primarie sau de unde ati inchiriat.

Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2022
Cretu Jan Marian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efractie ? mancipri mancipri Un locatar al unui bloc ocupa fara forme legale o boxa de beci timp de 30 de ani .Cu toate ca acel locatar are boxa plina de diferite lucruri, un alt locatar ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care are doua apartamente, unul care este la demisol ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Am un vecin care are doua apartamente, unul care este la demisol si un altul la parter, cel de sub mine (eu stau la etajul 1). Vecinul locuia anterior la ... (vezi toată discuția)
Vorbele "până la lege îți iei omor", "Îți dau una de te ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Vorbele \"Până la lege îți iei omor\", \"Îți dau una de te las aici\", \"te bag în canal\" .. sunt infracțiuni? Cu astfel de amenințări și cu ... (vezi toată discuția)