avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara...Am si eu o intrebare: Mama mea s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara...Am si eu o intrebare: Mama mea s-a recăsătorit ...

Buna seara...Am si eu o intrebare:
Mama mea sa recăsătorit , după 30 de ani de căsătorie a murit ...casa era a lu tata vitreg cumpărată cu fosta soție.... tatăl vitreg încă traieste ....Eu in calitate de fiica vitrega Ce drepturi am ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:49, 22 Octombrie 2023
Dvs. vă moșteniți mama. Dar în moștenirea mamei nu intră casa despre care vorbiți, care era în proprietatea altei/altor persoane.
Despre această casă se va discuta la moartea tatălui vitreg. Insă dvs. nu-l moșteniți pe soțul mamei, dacă el nu v-a înfiat.
Desigur, e libertatea lui să vă lase un testament, dacă vrea. Altminteri nu aveți vreun drept cu privire la averea tatălui vitreg. (dvs. îl moșteniți pe acela care vă este tată)
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)