Se da urmatoarea situatie:
Sunt in divort de sotie
Avem doi copii impreuna: un baietel si o fetita; 6 respectiv 4 anisori
Copiii au domiciliul temporar stabilit prin ordonanta de urgenta la mama
Fetita a fost nascuta cu probleme (Sindrom Down);
Baietelul isi doreste sa revina in casa lui natala sa stea in alaturi de mine dar sotia ii tot baga in cap sa nu ma iubeasca (baietelul i-a spus surorii mele), in ultimul timp baietelul are o atitudine respingatoare fata de mine, cand il sun imi spune "Ce vrei", "De ce suni?" "Nu vreau sa vorbesc cu tine"
Intrebare:
La ce fapta se incadreaza felul cum procedeaza sotia cu baietelul meu?
Vreau Legea si art si un model de cerere/plangere, va rog sublim!
Multumesc cu Noblete!
Din păcate nu merge cu modele și fără .asistenta specializata.Este chiar jignitoare ideea asta care circula in mentalul colectiv al justiabilului român ca avocații ar folosi modele prestabilite completează 2 rânduri și gata sau ca experienta avocatului poate fi inlocuita de justitiabilul x nea Vasile mecanic auto sau doctor ortoped folosind modele .Munca unui av presupune discuții cu clientul pt a intelege situația de fapt,consilierea clientului pt a intelege ce se poate și ce nu se poate obține ,redactarea unei acțiuni ținând cont de circumstanțele clientului.Va așteaptă o lupta grea care presupune pe lângă timp,răbdare și cheltuiala.. Discutați cu un av pt a intelege care este practica instantelor referitoare la stabilirea domiciliului minorilor,cine e ,,preferat "'mama sau tatăl ,cum e cu , custodia ".etc.Cat despre o presupusa alienare la care ar fi supus minorul de mama e și mai complicat sesizări DGASPC,discuții cu un psiholog etc.