avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am și eu o întrebare ! Am un prieten care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am și eu o întrebare ! Am un prieten care a divorțat ...

Buna ziua! Am și eu o întrebare ! Am un prieten care a divorțat de soția sa la notar , la jumătate se afla un copil , care prin notar se afla la mama 20 de zile pe luna și la tata 10 zile pe luna! Au convenit cu notarul ca pensia alimentara i o va da tatăl luna de luna in mâna , zis și făcut ! Doar ca acum mama deși tatăl i a dat banii pe fiecare luna vrea sa îl dea in judecată pentru neplata pensiei alimentare deoarece nici unii dintre ei nu poate justifica ci acte ca a dat sau nu banii ! Menționez ca tatăl are grija mai mult de 10 zile de copil deoarece copilul nu vrea sa stea cu mama lui pentru ca este “rea” , copilul are 6 ani ! Ce se poate întâmpla dacă mama îl va da in judecată ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:19, 23 Octombrie 2023
Cred ca pensia de întreținere a fost stabilita in natura, nu cash, în numerar.
Mergeți la avocat cu convenția parentala sa vedeți exact despre ce este vorba și ce se poate face.
Daca nu are dovada scrisa este bun de plată.
Asa se întâmplă când oamenii nu apelează la avocat.
Se poate apara in proces dar greu va scapa.

București 2023
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu are de ce merge in instanta, ci doar pune in executare conventia notariala, caci obligatia deja este consfintita legal si nu este necesar un nou proces.

Daca va fi executat silit, va putea face contestatie la executare si acolo depinde de ce probe se vor administra in concret. Prost gandita conventia oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară afectată de poprire. cum pot regla situația conform noului cod de procedură civilă? rebrisoreana_timisoara rebrisoreana_timisoara Buna ziua. Sunt divortat de anul trecut din luna martie, am o conventie parentala cu fosta sotie facuta la notar, copilul este minor cu domiciliul la mama ei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor neincasata joannamc joannamc Buna seara. As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 10 luni, tatal plateste pensia alimentara pentru minorull sau, mamei acestuia prin mandat postal., la ... (vezi toată discuția)
Situație cu un fost soț hărțuitor ! Gelu222 Gelu222 Buna seara, O casnicie eșuată,din care a rezultat un copil. S-a ajuns la un divorț la notar + Un Plan parental. Copilul sta o saptamana la mama, o ... (vezi toată discuția)