Buna ziua! Am și eu o întrebare ! Am un prieten care a divorțat de soția sa la notar , la jumătate se afla un copil , care prin notar se afla la mama 20 de zile pe luna și la tata 10 zile pe luna! Au convenit cu notarul ca pensia alimentara i o va da tatăl luna de luna in mâna , zis și făcut ! Doar ca acum mama deși tatăl i a dat banii pe fiecare luna vrea sa îl dea in judecată pentru neplata pensiei alimentare deoarece nici unii dintre ei nu poate justifica ci acte ca a dat sau nu banii ! Menționez ca tatăl are grija mai mult de 10 zile de copil deoarece copilul nu vrea sa stea cu mama lui pentru ca este “rea” , copilul are 6 ani ! Ce se poate întâmpla dacă mama îl va da in judecată ?
Cred ca pensia de întreținere a fost stabilita in natura, nu cash, în numerar.
Mergeți la avocat cu convenția parentala sa vedeți exact despre ce este vorba și ce se poate face.
Nu are de ce merge in instanta, ci doar pune in executare conventia notariala, caci obligatia deja este consfintita legal si nu este necesar un nou proces.
Daca va fi executat silit, va putea face contestatie la executare si acolo depinde de ce probe se vor administra in concret. Prost gandita conventia oricum.