Buna ziua !
Am următoarea situație:
Am divorțat la notar în urmă cu un an de zile. S-au perfectat atele privind custodia comună a minorului, s-a întocmit cu acordul ambelor părți ca, copilul să locuiască doua zile la tatăl două zile la mama (având locuință învecinată). La notariat ni s-a cerut să stabilim acordul pentru pensia alimentară pentru faptul că este obligatoriu această înregistrare juridică ( deși acest fapt îl stabilisem că nu aveam pretenții) . Atât mama cât și tatăl aveam in egală măsură timpul în care locuia efectiv copilul.
Acum după un an de zile, mama copilului s-a răzgândit și pretinde toți bani pe care s-au trecut la notariat. Și cum nu s-a putut trece o sumă modică, au fost trecut minim 700/lună. Faptul că și-a schimbat decizia nu se datorează de nici un fel neîndeplinirea obligațiilor mele fata de copil, ba din potrivă, am stabilit că eu plătesc cheltuielile aferente pentru grădiniță și opționale, îmbrăcăminte de sezon în fiecare lună cât și încălțăminte. Toate cheltuielile de activități extra-educationale, teatru, spectacole, excursii, cinema. Dânsa nu a avut în grijă nici un fel activități pentru că eu le-am suplinit pe toate, ea vând în grijă un alt nou născut. Eu mi-am făcut programul special două cu două zile să pot sta cu copilul mai mult, și îl duc in fiecare zi la grădiniță.
Întrebarea mea este: Atâta timp cât pot dovedi că eu am mai multe cheltuieli pentru întreținerea și educația copilului și în fapt minorul locuiește în mod egal la Ambi părinți are dreptul să îmi ceară o sumă de bani doar că i-ar prinde bine?
Și va rog să îmi spuneți și mie daca un părinte fie el mamă sau tata poate acuza legal de jantaj prinvind legătură cu copilul, că se mută, sau ori-ce ce îl constrânge pe celălalt să aibă liniște împreună cu copilul său. Să poată să-i dăruiască multe clipe minunate și fericite într-o copilărie frumoasa fiind alaturi de copilul său. Educație, sprijin, bucurii și tot suportul.
Poate vă întrebați cum este posibil să existe cineva împotriva acestui lucru. Da, este. Am fost chiar acuzat că eu am timp și îmi permit și că îi ofer prea multe și că ea ar fi în inferioritate. Nici vorbă de asta , doar dacă răsturnăm valorile morale și nu ținem cont de interesul copilului. Acest fapt o deranjează pe dânsa și nu exista o lună să nu am diferite discuții și amenințări cum ar fi, că dacă dorește îmi stabilește program de vizită. Mama copilul find fetiță dânsa pretinde că are mai multe drepturi asupra ei și eu trebuie sa fiu umil și supus la toate condițiile ei. Tot ce am făcut , am făcut pentru fetiță din prima ei zi. Am fost un tata devotat și am fost implicat în toate activitățile de creștere a copilului fie zi sau noapte. Fetiță s-a dezvoltat foarte frumos atât fizic cât și psihic prin eforturile susținute dar din păcate aceste eforturi îmi sunt distruse mai les acum la vârsta de 5 ani când are nevoie de o educație solida. Apare cu mama ei pe relete de "socializare" pe cântări și mișcări nu tocmai adecvate pentru vârsta ei. Și nu ar fi numai atât.
Am observat că sunt numeroase postări ale mămicilor nedreptățite căutând dreptate sau o cale de scăpare către mai bine.
Exista și tătici, chiar dacă nu sunt prea activi în on-line vorbind despre situațiile lor. Și mai avem o nicovală de gât, cum ar fi că tați nu ar prea avea cine să-i apere și cum. Nu știu dacă la întrebările mele se poate răspunde pertinent. Înțeleg că sunt multe legi care numai sunt adaptate nevoilor și situațiilor curente, a generației curente. Mulțumesc!
~ final discuție ~