avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... penalitati la plata intretinerii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

penalitati la plata intretinerii

buna am o nelamurire la penalitatile ce se adauga la plata intretinerii am o datorie de 70 mil vechi si administratora mia pus penalitati pe o luna 2 mil vechi, vi se pare normal? intr=un an se fac mai bine de 24 mil vechi care te duc la rapa. as dori sa stiu cum se calc aceste penalitati?
am vazut pe forum ca ajung la 0,2% pe zi si ca nu trebuie sa depaseasca plata pe o luna adica eu platesc 1,6 mil pe luna si ea imi pune penalitati 2 mil?
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 10:33, 30 Ianuarie 2010
1-Conform dispozitii in vigoare ,penalitatile se aplica la restante acumulate peste un numar de zile legal prevazut.
Valoarea penalitatilor difera si este precizata de catre hotararea adunarii generale a proprietarilor
2-Incercati medierea cu administratorul pentru esalonarea platilor,astfel incat restantele sa fie din ce in ce mai mici.
Dvs achitati o fractiune infima din restanta,pe cand dispozitia legala impune aplicarea penalitatilor la intreaga suma restanta
Legea 230/2007, Art.49 :

"(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată.
Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-a aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă."

Sugestia mea este sa formulati o notificare catre Asociatie prin care sa va exprimati refuzul de a achita valoarea penalitatilor calculate de ei pentru faptul ca nu sunt legale. Totodata, trebuie sa achitati sumele restante asfel incat sa nu mai curga penalitatile.
nu v-a pus pt o luna 2 mil penalitati, ci pt intreaga suma restanta.
dvs nu ati mai platit intretinere de 2-3 ani, totusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Legea cu asociatia ContSters205948 ContSters205948 ESTE O LEGE CARE DACA AI DATORII LA ASOCIATIE SI PESTE 12 LUNI ATUNCI TII SE BAGA PENALIZARII. (vezi toată discuția)
Penalizari de 0,2% ollyjunior ollyjunior Articolul 77-L196/2018 (1) Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe ... (vezi toată discuția)