avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Model de hotărâre adunare generala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Model de hotărâre adunare generala

Buna ziua,

As dori daca puteti sa ma ajutati cu un model de hotărâre a asociaţilor din care rezultă acordul de continuare cu moştenitorii si de transmitere a partilor sociale catre acestia.

De asemenea va rog sa imi spuneti daca exista testament din care rezulta ca exista un mostenitor unic al defunctului mai este nevoie si de certificatul de mostenitor? Am vazut ca la ONRC se solicita si acest certificat.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 14:40, 6 Noiembrie 2023
Dezbateti succesiunea la notar cât mai curand chiar dacă e un singur mostenitor. Apoi înregistrați certificatul de moștenitor la Registrul Comertului. Altfel situați și activitatea firmei e blocata.
Multumesc!
Dar cu un model de aga ma puteti ajuta?
Buna ziua,

Intre timp situatia s - a schimbat in sensul ca mostenitorul nu vrea sa preia calitatea de asociat.

Astfel societatea va ramane cu asociat unic, urmand sa se modifice actul constitutiv in acest sens, sa se reduca capitalul social proportional cu valoarea partilor sociale platite mostenitorului.

Ce as dori sa stiu este in cat timp trebuie platita c/val partilor sociale catre mostenitor. Se poate stabili in certificatul de mostenitori in 1, 2 ani

Ce as mai dori este daca ma puteti ajuta cu un model de asemenea AGA.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: - defunctul cetatean ... madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: - defunctul cetatean strain a detinut parti sociale intr - un SRL din Romania pe care nu le - a ... (vezi toată discuția)
Mostenire parti sociale. dizolvare si radiere societate oana_miruna oana_miruna Am urmatoarea problema daca ma puteti ajuta... Mama mea era asociata impreuna cu matusa la un SRL, mama a decedat iar eu sunt unic mostenitor. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl av_gabitza av_gabitza Buna ziua, am o situatie cel putin ciudata la prima vedere. asociat unic din srl decedeaza. 3 succesori accepta mostenirea pur si simplu, astfel ca in ... (vezi toată discuția)