avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inregistrare componenta comitet director
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inregistrare componenta comitet director

Va rog un ajutor juridic dacă se poate.
Am o asociație de protecția animalelor fondata de familia mea,în fiecare an trebuie sa actualizam datele de la banca și în acest sens scot registru special de la judecătorie și cu restul actelor le predau la banca.
Anul acesta am o problema care nu reușesc sa o rezolv.
În art.21 din statut este prevazut ca durata Consiliului directori expira în 2 ani dar se poate prelungi printr-o ședință ordinara
mandate membrilor Consiliului Director prevazuta sub forma urmatoare la art.21 al Statului precum si in alineatele corespuinzatoare aferente din Actul Constitutiv:
“Art. 21 --- Consiliul Director reprezinta organul executiv al Asociatiei si este ales de Adunarea Generala pe o perioada de doi ani. Structura si numarul membrilor Consiliului Director sunt stabilite de catre Adunarea Generala la propunerea membrilor Consiliului Director in functie de nevoile activitatii pe care acestia o sustin in conformitate cu prevederile prezentului statut. Mandatele membrilor Consiliului Director pot fi reinnoite in cadrul unei sedinte ordinare a Adunarii Generale. -------------------------------------------”
Ca urnare a acestor prevederi am procedat la intrunirea Adunarii Generale a Asociatiilor intr-o sedinta oridinare unde s-a decis prelungirea mandatelor pe o noua perioada de doi ani incepand de la data prezentei sedinte ordinare. Am inaintat apoi aceasta Hotarare bancii dar juristul dumnealor a cerut ca aceasta trebuie facuta prin judecatorie.
Judecătoria spune ca trebuie modificat statutul,dar nu avem ce modifica la statut.
Cum sa rezolv problema ca juristul sa aprobe hotararea cu sedinata AGA.?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:18, 15 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Orice modificare a actului (statut) se face prin inregistrare la judecătorie. Adresati-va unui avocat specializat în ong-uri, cu procesul verbal al adunarii generale și va pregătește el dosarul de depus la judecătorie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie actualizat statutul conform hotararii adoptate de membrii asociatiei. Chiar daca nu a suferit modificari statutul, trebuie sa il actualizati cu data ulterioara hotararii si eventual sa precizati ca a fost modificat in baza acelei hotarari. Ulterior depuneti documentele la judecatorie pentru a se inregistra modificarea. Dupa admiterea modificarii de judecatorie veti putea merge la banca cu documentele.

Mihai Law Office a scris:

Trebuie actualizat statutul conform hotararii adoptate de membrii asociatiei. Chiar daca nu a suferit modificari statutul, trebuie sa il actualizati cu data ulterioara hotararii si eventual sa precizati ca a fost modificat in baza acelei hotarari. Ulterior depuneti documentele la judecatorie pentru a se inregistra modificarea. Dupa admiterea modificarii de judecatorie veti putea merge la banca cu documentele.

Mulțumesc mult cu ajutorul dvs am reușit sa rezolv.
ati avut si putin noroc. Multe instante considera ilegale prevederi de tipul "prelungirii" mandatelor = daca expira, organizezi alegeri chiar daca stii ca au de gand sa candideze aceleasi persoane si au sanse f. mari sa fie realese, ca prevederile astea cu "prelungirea" cam afecteaza caracterul democratic al unei asociatii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director asociatie Nella57 Nella57 1. Desi statutul unei Asociatii prevede ca dupa 4 ani de la infiintare sa fie reales/reconfirmat Consiliul Director, s-a omis acest pas mai multi ani. Cum se ... (vezi toată discuția)
Prelungire sediu si mandat presedinte ong vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna seara! Pentru a depune actul ad de prelungire a duratei contractului pentru sediul unui ONG si prelungirea mandatului presedintelui, ce documente trebuie ... (vezi toată discuția)