Eu am întrebat "cine poate aplica sancțiuni și ce sancțiuni" dacă prin sancțiuni înțelegeți "arde" e un răspuns deosebit de folositor.
Bun din art. 29 al legii nr. 1196/2018 reiese că mă pot adresa în scris președintelui asociației și instituțiilor publice privind respectarea ordinii și liniștii publice sau instanțelor judecătorești.
Ce lege prevede sacționarea acestor fapte? Legea ordinii și liniștii publice nu prevede așa ceva. Deci pe ce bază legală se pot sancționa astfel de fapte? (în afară de instanțele judecătorești).
Adam Grecu a scris:
Dvs. puneti intrebarea si tot dvs. raspundeti.
Adica stiti ca un vecin face pe nebunul, incalca orice regula, dar nu poate fi scanctionat pen'ca :
..."încălcarea prevederilor prezentului regulament nu constituie contravenți"
Si-atunci ce frectie putem face cu acest Regulament cadru?
Eu v-am zis ca sunt situatii si situatii in care doar cei mentionati de catre mine - serv. as. prop. si politia locala, in multe cazuri pot aplica sanctiuni.
Legea nr. 1196/2018, spune:
.............
Art. 29. - (1) În cazurile în care unul dintre proprietari împiedică, cu reacredinţă şi sub orice formă, folosirea normală a condominiului, sau a unor părţi componente, potrivit destinaţiei acestora, şi creează prejudicii celorlalţi
proprietari, proprietarii prejudiciaţi sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său se poate adresa în scris preşedintelui, comitetului executiv al asociaţiei de proprietari şi instituţiilor cu atribuţii privind respectarea
ordinii şi liniştii publice sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.
Repet sunt atat de multe si diverse cazurile in care un vecin ne face necazuri, incat, un presedinte al unei as. de proprietari nu poate face nimic, dar cu ajutorul celor prejudiciati, se poate adresa ...instituţiilor cu atribuţii privind respectarea ordinii şi liniştii publice sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.