E o poveste putin mai lunga. Sunt casatorita de 10 ani, am doi copii minori. Sotul meu in 10 ani de casnicie...cred ca a muncit in total....max 3 ani. Locuind in chirie, in mare parte a trebuit sa ma ocup de tot. In ultima perioada, inainte sa ne separam (caci acum suntem separati), lucra in afara orasului, venind acasa o data la 30-40zile (de cele mai multe ori tot fara bani). I-am sugerat sa divortam de mai multe ori, nefiind de acord. Intr-un final, am inchiriat un alt apartament, mutandu-ma impreuna cu copiii. De un an de zile, copiii sunt la parintii mei care sunt cadre didactice, eu avand o firma si neavand suficient timp sa ma ocup de buna lor crestere si educatie (dar material, oferindu-le absolut tot ce au nevoie...chiar mai mult). Vorbesc cu ei zilnic la telefon si pe messenger, iar in fiecare weekend sunt cu ei.
De cand m-am separat de sotul meu (adica 2 ani), acesta nu a mai luat niciodata legatura cu copiii (motivand ca ii e rusine de ei si de parintii mei). Momentan nu stiu unde locuieste si nici telefonic nu am mai reusit sa iau legatura cu el de mai bine de un an.
Acum vreau sa divortez si nu stiu cum sa procedez. Am observat ca a luat cu el (probabil inainte) si certificatul de casatorie si certificatele copiilor. Nu stiu ce adresa sa indic (adresa din buletinele noastre, ale amandurora, este adresa bunicilor mei, dar noi nu am locuit niciodata impreuna acolo). Daca va fi citat la adresa din buletin, necunoscand alt domiciliu, voi putea divorta si in absenta lui?
Am mare nevoie de un sfat. Mi-am luat in sfarsit inima-n dinti s-o fac si vreau un punct de plecare.
Va multumesc
Da se va pronunta o desfacere a casatoriei 100% daca veti depune o astfel de cerere la judecatorie. Procedura se va indeplini oricum . Chestia cu actele poate reprezenta in unele cazuri chiar infractiune.
Sa o luam tematic:
1.-in privinta certificatelor de casatorie si de nastere nu va faceti probleme, solicitati duplicate,
2.- in privinta domiciliului indicati in actiune pentru inceput domiciliul avut in buletin, eventual si al unei resedinte daca o cunoasteti, apoi la proces daca pe citatie veti primi destinatar mutat de la adresa, solicitati instantei sa va abiliteze prin inchierea de sedinta sa obtineti date cu privire la domicliu de la Serviciul de evidenta informatizata a persoanelor sau solicitati prin instanta aceasta adresa, daca va incuviinteaza aceasta cerere.
3.-apoi veti efectua procedura prin publicitate , adica prin intermediul unui ziar de larga publiciate.
4.-da, puteti sa divortati si fara prezenta lui.
Din punctul meu de vedere este necesara asistenta juridica a unui avocat pe parcursul procesului.Sunt mai multe aspecte de discutat, de aceea angajati avocat.
Va multumesc mult. Parca am mai prins curaj :). Pe citatie nu va scrie "mutat de la adresa"...acolo sta inca bunicul meu care e foarte sarguincios cu privire la strangerea hartogariei din cutia postala... M-am interesat si la Evidenta Populatiei...figureaza cu acelasi domiciliu, nu si l-a schimbat. Bine...de preferat e sa nu afle...imi va face numai probleme...nu va fi de acord, asa cum n-a fost nici pana acum, taraganandu-se astfel mult lucrurile (si chiar nu vreau asta. Vreau sa se termine cat mai repede). Cam cat ar dura un astfel de proces?
Aduceti dovada ca v-ati interesat la la Evidenta populatiei si are acelasi domiciliu , unde nu e de gasit si solictati citarea prin mica publicitate....Instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun.Depinde de cat de aglomerata e instanta, dar in cel mult 3-4 termene scapati daca el nu se opune.
Divort cu minor
Amal29
Buna seara! Doresc sa divortez de sotul meu,avem un copil de 1 an si jumatate si dupa divort,sotul si familia lui vrea ca eu sa imi schimb domiciliul din ... (vezi toată discuția)