avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in urmatoarea ...

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in urmatoarea situatie: Am primit de o citatie de la Curtea de Apel in care mi s-a cerut sa depun documente si taxa de timbru intr-o cauza aflata in recurs. Am depus toate documentele solicitate pe cale electronica in aplicatia existenta pe portalul instantelor de judecata. Mi s-a fixat termen si surpriza, la termenul respectiv instanta a suspendat cauza in temeiul art.411 CPC pentru ca nu a fost prezenta nicio parte in sala. Fiind reclamanta si formuland recursul, am uitat sa solicit judecarea in lipsa iar partea cealalta nu a fost interesata in acest sens. Acum eu trebuie sa cer repunerea pe rol si ceea ce ma ingrijoreaza e ca am citit pe aici ca trebuie sa justific temeinic motivul pentru care cer asta.
Intrebare: e suficient sa cer pur si simplu sa mi se repuna pe rol cauza fara sa argumentez din ce motiv am omis sa ma prezint in fata instantei? Sa-i spun instantei ca am depus in termen documentele (am dovada cu raspunsul automat al aplicatiei care mi-a venit pe email cum ca s-a inregistrat calea de atac) dar ca am fost o tampita care a uitat sa ceara judecarea in lipsa? Si mai am o situatie, pe portal a aparut ca a fost declarat recursul insa la partea declaranta a aparut numele paratului nu al meu desi eu l-am declarat. Paratul nu a depus niciun document in acest sens si nici nu s-a prezentat in sala.

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 14:06, 25 Octombrie 2023
faceti cerere de repunere pe rol in care solicitati si judecata in lipsa.
Multumesc, asa o sa fac! taxa de timbru e 20 de lei?

romibaro a scris:

faceti cerere de repunere pe rol in care solicitati si judecata in lipsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar suspendat conform art. 411 ncpc Adycristina Adycristina Daca la un dosar civil la rubrica Solutia pe scurt scrie Suspendat 411 ncpc ce inseamna si ce trebuie facut si daca se judeca (vezi toată discuția)
Proces suspendat până la o nouă stăruință a părților, cu recurs pe toată perioada suspendării. ce înseamnă, trebuie să fac recurs sau trebuie să solicit judecarea cauzei în lipsă? SandraMaria03 SandraMaria03 Bună seara! Am avut azi un termen într un proces și nu m.am putut prezenta. Ca soluție au dat urmatoarea : conform articolului 411 aln 1 pct 2 se suspenda ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cauzei. irevocabila ? gyandy gyandy Buna ziua.La hotararea data de instanta de recurs,recurs formulat dupa fond,eu am facut contestatie in anulare.Am depus motivele si am achitat taxa de timbru ... (vezi toată discuția)