Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in urmatoarea situatie: Am primit de o citatie de la Curtea de Apel in care mi s-a cerut sa depun documente si taxa de timbru intr-o cauza aflata in recurs. Am depus toate documentele solicitate pe cale electronica in aplicatia existenta pe portalul instantelor de judecata. Mi s-a fixat termen si surpriza, la termenul respectiv instanta a suspendat cauza in temeiul art.411 CPC pentru ca nu a fost prezenta nicio parte in sala. Fiind reclamanta si formuland recursul, am uitat sa solicit judecarea in lipsa iar partea cealalta nu a fost interesata in acest sens. Acum eu trebuie sa cer repunerea pe rol si ceea ce ma ingrijoreaza e ca am citit pe aici ca trebuie sa justific temeinic motivul pentru care cer asta.
Intrebare: e suficient sa cer pur si simplu sa mi se repuna pe rol cauza fara sa argumentez din ce motiv am omis sa ma prezint in fata instantei? Sa-i spun instantei ca am depus in termen documentele (am dovada cu raspunsul automat al aplicatiei care mi-a venit pe email cum ca s-a inregistrat calea de atac) dar ca am fost o tampita care a uitat sa ceara judecarea in lipsa? Si mai am o situatie, pe portal a aparut ca a fost declarat recursul insa la partea declaranta a aparut numele paratului nu al meu desi eu l-am declarat. Paratul nu a depus niciun document in acest sens si nici nu s-a prezentat in sala.