avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Dacă un angajat și a însușit o suma de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Dacă un angajat și a însușit o suma de bani din ...

Bună ziua! Dacă un angajat și a însușit o suma de bani din încasările firmei, ce consecințe sunt în condițiile în care nu poate depune toată suma deodată? Menționez că e vorba de 12000 de lei
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 11:40, 28 Octombrie 2023
Poate fi cercetat pentru infracțiunea de delapidare.
Răspunde penal, dacă îi faceți plângere la poliție, și dacă nu returnează suma în timp util, riscă condamnare penală.
In puteti actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului ...
Buna ziua, angajatii raspund patrimonial , in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor . Din punctul meu de vedere pana sa ajungeti la dosare penale de delapidare , aveti in codul muncii reglementari .
Astfel :
art.254 (3) În situaţia în care angajatorul constată că salariatul său a provocat o pagubă din vina şi în legătură cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o notă de constatare şi evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul părţilor, într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicării.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părţilor, conform alin. (3) , nu poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
Dacă doar a greșit, deci fără intenție, răspunde pe civil, și poate fi dat în judecată la secția civilă a instanței de judecată, apoi dacă nu plătește benevol poate fi executat silit.

Alte discuții în legătură

Situatie incerta salariat nimar nimar Un salariat a primit bani AVANS de la firma unde este angajat, un SRL cu capital privat. Salariatul nu a depus Decont justificativ pentru sumele primate si ... (vezi toată discuția)
Pretul unitar de calcul la imputarea unei marfi returnate ca neconforme catre angajatii implicati vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna seara . Va rog mult sa ma ajute cineva in lamurirea urmatoarei probleme: O firma producatoare livreaza marfa catre diversi clienti. Unul dintre clienti ... (vezi toată discuția)
Lipsa la inventar- recuperare nmaria_sv nmaria_sv Buna Ziua! Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati in urmatorul caz: La firma noastra s-a constatat un minus la inventar (desfasurat dupa conditiile cerute ... (vezi toată discuția)