Buna ziua!Cum procedez daca sunt in posesia unei case batranesti din chirpici de la bunici dar fara acte de proprietate,sa devin proprietar?Ceilalti mostenitori au abandonato.Eu platesc inpozit si o intretin.
Bună ziua!
Daca bunicii și dvs. împreună ati posedat( fara acte, dar v-ați folosit de casa respectiva, ați plătit impozite etc) in total 30 de ani ați putea invoca uzucapiunea, in cadrul unui proces în fața judecătoriei unde este situata casa respectiva, și astfel puteți deveni proprietar pe casa respectiva de la bunici.
Bună ziua!
Daca bunicii și dvs. împreună ati posedat( fara acte, dar v-ați folosit de casa respectiva, ați plătit impozite etc) in total 30 de ani ați putea invoca uzucapiunea, in cadrul unui proces în fața judecătoriei unde este situata casa respectiva, și astfel puteți deveni proprietar pe casa respectiva de la bunici.
Mentionez ca bunicii au construit casa fara autorizatie de constructie si nu au facut acte la casa cat au trait.Am dezbatut succesuunea in instanta mi-au dat terenul de sub casa la care aveau titlu de proprietate dar casa nu au trecuto judecatoarele in masa succesorala pe motiv ca nu au facut bunicii acte de proprietate.Acum detin terenul cu acte dar si casa care e pe teren fara acte.Ce pot sa fac,sa obtin acte si la casa?
Mentionez ca bunicii au construit casa fara autorizatie de constructie si nu au facut acte la casa cat au trait.Am dezbatut succesuunea in instanta mi-au dat terenul de sub casa la care aveau titlu de proprietate dar casa nu au trecuto judecatoarele in masa succesorala pe motiv ca nu au facut bunicii acte de proprietate.Acum detin terenul cu acte dar si casa care e pe teren fara acte.Ce pot sa fac,sa obtin acte si la casa?
Mostenitori
lulus
bunica mea a decedat in 1992, iar dupa decesul ei nu s-a facut succesiunea, mostenitorii fiind cei 7 copii. In 2000 mama mea a demarat renovarea unei magazii ... (vezi toată discuția)
Moștenire
Maria010998
Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune partiala
favex
Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)