avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Locuiesc la etajul 1 într-un bloc cu 4 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Locuiesc la etajul 1 într-un bloc cu 4 etaje.. vecinii ...

Bună ziua,
Locuiesc la etajul 1 într-un bloc cu 4 etaje.. vecinii de la etajele 2 și 3 a și-a au tăiat țevile verticale comune de încălzire, solicitant acordul dor vecinului de la etajul 4..
Am făcut sesizare la societatea de termoficare și la primărie.
A venit reprezentantul Poliției Locale - Serviciul disciplina in construcții și vecinii au primit somație să pună țevile la loc.
Înțeleg că vecinii refuza să pună tevile, încercând să facă o ...improvizație cu puișori puși la vecina de la etajul 2.
Eu doresc sa fie puse tevile la loc.si nu îmi retrag sesizarea
Plus că vecinul de la etajul 3 , urmare faptului că a renovat apartamentul...a dărâmat pereți din imobilul sau.
Întrebarea mea este daca această improvizație cu puișori poate fi considerată că rezolvarea situației cu țevile?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Maria Nicoleta D , utilizator 09:08, 30 Octombrie 2023
Debransarea si taierea tevilor de inclazire se poate face legal numai in baza unui proiect tehnic avizat de catre furnizorul de energie termica. Prin proiectul de debransare trebuie sa se asigure circulatia fluidul de incalzire. Daca debransarea s-a facut conform proiectului si circulatia fluidului este asigurata, inspectorul de la primarie a dat somatie inutila.
Ce sunt puisorii de care amintiti ?!
Daramarea peretilor interiori este de competenta ISCtii., numai daca este vorba de pereti de rezistenta. Acolo trebuie facuta sesizarea.
Debranșarea a fost făcută ilegal. Cei de la Termoficare au făcut un proces verbal de constatare cum că cei doi proprietari și-a au tăiat și guri tevile.
Inspectorul de la primărie a cerut celor doi proprietari toate documentele care sa dovedească tăierea legală a țevilor, documente pe care aceștia nu le au, motiv pentru care au primit somația.
Nu știu ce sunt acei puișori!
Menționez că cei doi vecini nici măcar nu m- au informat despre faptul că vor să ție tevile!

POPA GHEORGHE a scris:

Debransarea si taierea tevilor de inclazire se poate face legal numai in baza unui proiect tehnic avizat de catre furnizorul de energie termica. Prin proiectul de debransare trebuie sa se asigure circulatia fluidul de incalzire. Daca debransarea s-a facut conform proiectului si circulatia fluidului este asigurata, inspectorul de la primarie a dat somatie inutila.
Daramarea peretilor interiori este de competenta ISCtii., numai daca este vorba de pereti de rezistenta. Acolo trebuie facuta sesizarea.

Maria Nicoleta D a scris:

Debranșarea a fost făcută ilegal. Cei de la Termoficare au făcut un proces verbal de constatare cum că cei doi proprietari și-a au tăiat singuri tevile.
Inspectorul de la primărie a cerut celor doi proprietari toate documentele care sa dovedească tăierea legală a țevilor, documente pe care aceștia nu le au, motiv pentru care au primit somația.
Nu știu ce sunt acei puișori!(
Menționez că cei doi vecini nici măcar nu m- au informat despre faptul că vor să țaie tevile !

POPA GHEORGHE a scris:

Nu va ajuta pe dv cu nimic sa stiti ca sunt tevile la loc.
Daca doriti sa va incalziti in continuare cu termoficare dv la etajul unul veti imbina tevile cele 2 tevi si veti asigara astfel circulatia caldurii. Adica turul si returul vor avea continuitate. Nu are rost sa faca asta la etajul 2 ca e in dezavantajul dv ca se mai duce caldura si la etajul 2.
Nu ii pot obliga sa puna tevile la loc si doar amenda.
Nu o sa va convina costul caldurii daca ati ramas singura pe coloana si veti ajunge ca si vecini la alta sursa de incalzire descentralizata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2023
w_v_w_v, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai imbinarea tevilor nu asigura umplerea instalatiei si circulatia fluidului.Trebuie plantata o aerisire in partea cea mai de sus a tevii de legatura.

Alte discuții în legătură

Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Problema debransare - m-am trezit cu tevile taiate :) adinov adinov Am depus cererea pentru debransare la regia de termoficare. Am fost sunat pentru programarea debransarii. Totul a decurs bine. Intre timp am angajat un ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor la caldura mara70 mara70 Locuim intr-un bloc din Galati si trebuie sa platim pierderile de la Apaterm chiar daca suntem debransati. Apartamentul este situat la ultimul nivel, etajul ... (vezi toată discuția)