avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare casa si teren aferent casei Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare casa si teren aferent casei Buna ziua, socrul meu a decedat in 2020 si in 1976 toti cei trei ...

Buna ziua, socrul meu a decedat in 2020 si in 1976 toti cei trei frati a renuntat la casa si ,,terenul aferent casei,, in favoarea lui cu act notarial. Casa cu terenul pe care la detinut dintodeauna, are in jur de 4500 m2, Acum intrebarea este; fratii care au semnat actul notarial, au dreptul la ,,terenul aferent casei,,? Casa desigur, toti recunosc ca este cu 350m2 atat, ceilalti pana la 4500m2 zice ca nu fratele cel mare. Cum se poate clarifica? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:34, 28 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Nu exista renunțare "în favoarea " cuiva.
Când se renunță la o moștenire, se renunțare pur și simplu.
2. Renunțarea este totala și privește absolut toate bunurile prezente și viitoare din mostenirea respectiva.
Nu se poate renunță doar la anumite bunuri din masa succesorala.
3. Dacă frații socrului au dat la notar declarații de renunțare la moștenire, nu mai au absolut niciun drept.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Cum se poate clarifica?"
Vedeți intai ce e cu actul la notarial, ce scrie pe el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, NICUIOAN NICUIOAN Buna ziua, socrul meu a decedat in iulie 2020 si anul trecut sotia mea, tatal ei a gasit un CERTIFICAT DE MOSTENITOR facut in 1967 la notarul de stat, unde ... (vezi toată discuția)
Se poate renunta la mostenire, daca ai dobandit deja certificat de mostenitor? monis70 monis70 Buna ziua, Socrul meu are împreună cu fratele său, certificat de moștenitor, eliberat în anul 1992 după decesul tatălui. Mama socrului a decedat în ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)