avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am fost casatorita cu sotul meu din anul 1969,in 1987 a decedat socrul meu,s-a dezbatut succesiunea,din care soacra mea a mostenit 1/2,iar din cealalta jumatate i-a revenit soacrei 1/4,iar sotului meu 3/4,sora sotului meu renuntand la succesiune in favoarea sotului meu.In 1997 a decedat si soacra mea,am dezbatut succesiunea prin tibunal im2005,sora sotului renuntand la succesiune.In 2009 a decedat si sotul meu eu raminind cu baiatul in casa.Noi avem 2 copii,o fata care s-a casatorit dupa terminarea liceului in alta localitate,iar noi raminind cu baiatul. Impreuna cu sotul meu am facut anexe la casa, am acoperit-o din nou cu tabla,baiatul a renovat casa si interior si exterior.Constructia se afla pe 250mp.Va rog sa-mi spuneti care ar fi partea fiecaruia dupa dezbaterea succesiunii(mama si cei doi copii).Mentionez ca baiatul are de platit la banca pana in 2017,bani care i-a luat pentru renovarea casei.
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 08:47, 30 Ianuarie 2010
@romania inedit

ne impartasiti si noua sentinta in cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune (mostenire). GMarin GMarin Prezentare pe scurt: Socrii mei si doi copii (baiat si fata) casatoriti. In anul 1997 decedeaza fiul si ramin in urma sotia si o fiica a lor. In anul 1999 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)