avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul la un termen sau ma poate da afara cand ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul la un termen sau ma poate da afara cand vrea?...

Buna ziua. Sunt intr o situatie ciudata si am nevoie de ajutor. Am doi copii minori, unul de5 ani si unul de 6 si stau la tatal copiilor in apartament(este al mamei lui). Stau aici din 2016, dar nu am domiciliul aici pt ca mama lui nu a stat cu noi in oras. El de 4 ani si ceva a fost mai mereu plecat, venea la 6 luni cate 2 sapt, cateodata la 3 luni. Acum pe 6 oct a venit acasa si ne am certat( cheltuie banii la pacanele, vine lefter) si am decis sa oprim relatia. Azi pe 29 oct mi a scris ca vine acasa si eu sa plec din casa, ca el vine cu iubita. Intrebarea mea este normal sa ma dea afara asa in cateva zile? Adica eu am apartament in alta localitate, si mi e greu cu scoala si gradi si am o gramada de chestii aici dupa 7 ani de locuit. Am cerut un termen de la el sa pot transfera copiii si sa imi pot lua lucrurile si nici bani nu am primit de la el de 2 luni. Ma poate da afara asa cum vrea el?Mentionez ca nu suntem nici casatoriti. Multumesc frumos
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2023
Mama 23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 13:01, 30 Octombrie 2023
Nu va poate da afara ca nu e casa lui , mama lui va poate evacua.
Chemati politia imediat ce vine și se isca scandal.
La fel, chemati politia daca se intampla sa vina cand sunteti plecata și nu va lasa sa întrați.
Va multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune cat dureaza procedura de evacuare?
destul de putin, pt lipsa de titlu, e o procedura mai urgenta.
puteti vb cu mama lui si sa stabiliti impreuna cand va veti putea muta.
Doar proprietarul imobilului poate cere evacuarea dvs dar chiar și în condițiile în care procesul s-ar soluționa în luna noiembrie, dvs tot nu ați putea fi evacuata din casa în perioada de iarna cuprinsă intre 1 decembrie- 1 Martie.
Trebuie sa va adresați și dvs cât mai urgent instantei de judecata cu o cerere privind stabilirea domiciliului minorilor la dvs, transferul școlar, exercitarea autorității parintesti( chiar exclusiva va sfatuiesc) cât și obligarea tatalui la plata unei pensii de întreținere în procent de 33% din veniturile sale.
Contactați un avocat măcar pentru redactarea cererii de chemare în judecata și sa va explice procedura.
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa interzic unei persoane accesul in casa in care eu sunt proprietar! luthienna luthienna ce trebuie sa fac ca sa obtin un ordin judecatoresc pentru a interzice unei persoane accesul in casa mea. unde trebuie sa merg?cat ma costa? etc... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva? ioana71 ioana71 Buna ziua, am o problema. Sunt in divort cu sotul si de de acum o luna a luat copilul de acasa si l-a dus la socrii mei. Nu mi-a adus copilul sa il vad decat ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilește părintele rezident în caz de divorț? Letiția97 Letiția97 Unul dintre parinti poate interzice celuilalt parinte sa isi vada copilul pana la sentinta de divort ? Parinte infidel , se adreseaza urat partenerei de viata ... (vezi toată discuția)