avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua, am luat un credit ipotecar pe numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua, am luat un credit ipotecar pe numele meu...in timpul ...

buna ziua, am luat un credit ipotecar pe numele meu in timpul casatoriei, acum 5 ani. eu sunt creditor iar sotul coplatitor. el este pensionar pe caz de boala, eu am platit si avansul 10.000 de euro de pe cardul meu. suma datorata bancii o retrage banca de pe cardul meu de salariu.
am divortat in iulie 2023, cam 5 ani. aacum el zice sa ii platesc suma care i-o datorez eu pentru casa in acesti 5 ani.
ce pot face? cum pot sti ce suma ii datorez atata timp cat eu am platit? el nu are nici o chitanta, nimic. Multumesc pentru raspuns. O zi frumoasa
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gheorghemonica80 , utilizator 11:51, 3 Noiembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă bunul este dobândit în timpul căsătoriei, în general el este comun, inclusiv ratele. Ceea ce înseamnă că indiferent din ce cont ați plătit, beneficiari ai plății sunt ambii soti.
Însă, in caz de partaj, se împarte valoarea bunului și a ratelor ramase la momentul divorțului, și nu ceea ce s-a plătit în timpul căsătoriei.
Asa ca, stabiliti valoarea bunului în iulie 2023, soldul rămas de plata tot în iulie. Din valoarea bunului scădeți valoarea soldului, iar rezultatul îl împărțiți la 2 - aceasta este modalitatea de calcul a sultei pe care ar trebui sa o achitați soțului în cazul în care doriți sa rămâneti proprietar exclusiv al bunului comun.
Discuțiile ce pot apărea în acest proces se refera la valoarea imobilului și la contribuția soților la dobândirea bunului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar nu achitați nimic fără un contract de partaj voluntar făcut la notar sau fără o tranzacție validată de instanță în cadrul unui proces de partaj.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari partaj cota majoritara burgcrist burgcrist Buna ziua, In timpul unei casatorii: -s-a cumparat un apartament prin credit ipotecar banca, avansul fiind achitat de unul dintre socrii prin OP, direct ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale amaran amaran Buna ziua,sunt divortata si am doua credite de nevoi personale pe numele meu,la unul din credite avand coplatitor pe mama,cele doua credite le am din timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)