avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se mai poate invoca prescriptia extinctiva intr-un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se mai poate invoca prescriptia extinctiva intr-un litigiu de ...

Se mai poate invoca prescriptia extictiva intr-un litigiu de munca, in apel, in masura in care nu a fost invocata la fond, avand in vedere caracterul devolutiv al apelului?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 22:54, 30 Octombrie 2023
Conform art 2513 cod civil:
Prescripţia poate fi opusă numai în primă instanţă, prin întâmpinare, sau, în lipsa invocării, cel mai târziu la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. bună ... Adevar2 Adevar2 Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. Bună ziua!Cu deosebit respect,vă rog să mă sfătuiți în următoarea probleemă:sunt în ... (vezi toată discuția)
Prescriptia-noul sau vechiul cod civil? monik monik buna ziua. am o creanta nascuta in august 2008. in decembrie 2011 s-a introdus cerere ce chemare in judecata pt recuperarea creantei. termenul in insatnta este ... (vezi toată discuția)
Pot invoca excepția prescripției dreptului material la acțiune ... Adevar2 Adevar2 Pot invoca excepția prescripției dreptului material la acțiune la primul termen de judecată,in condițiile in care nu am făcut întâmpinare? Sunt in ... (vezi toată discuția)