avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ccm sau codul muncii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ccm sau codul muncii ?

ca urmare absolvirii unor cursuri de perfectionare am semnat un act aditional la contractul individual de munca pe 3 ani,am demisionat si mi se cere achitarea cursurilor pentru 1 an care il mai aveam pana la implinirea celor 3ani.Este legal? (cursurile au durat mai putin de 60 de zile.) In CCM este prevazut acest lucru. cine bate ccm sau codul muncii? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: allisya06 , utilizator 10:37, 30 Ianuarie 2010
Conteaza prevederile stabilite de comun acord, conventia dintre parti , unde sunt stabilite si conditiile de incetare a colaborarii dintre parti.
Ati dat prea putine informatii. Raporturile de munca in domeniul dvs de activitate sunt reglementate de o lege speciala?
Conform principiului de drept se poate lua in considerare prevederea care este mai favorabila angajatului, fiti mai explicit si poate va putem ajuta.
Prevederile acelea de comun acord de care amintiti, nu pot fi contrare C. muncii. Art. 38 C. muncii zice asa :D: " Salariatii nu pot renunta la drepturile recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate." Daca acel curs a durat mai putin de 60 de zile, raportandu-ne la C. muncii, nu este obligat sa restituie banii. Art. 195 C.muncii se refera, clar, la cursuri ce depasesc 60 de zile. In cazul unor raporturi de munca reglementate de o lege speciala nu ma pot pronunta momentan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament / clauza de fidelitate Lorena Chirila Lorena Chirila Se doreste incheierea unui act aditional la CIM care sa prevada ca in cazul in care societatea plateste / asigura salariatului un curs de specializare / ... (vezi toată discuția)
Termenul de mentinere a raporturilor de munca in contractele de formare profesionala btg btg Buna ziua, Am si eu rugamintea sa imi confirmati daca in cazul incheierii contractelor de formare profesionala cu cativa angajati ai societatii, cursul de ... (vezi toată discuția)
Interdictie clauza cm xco xco Exista vreun text de lege care sa interzica inserarea in contractul de munca a unei clauze care sa interzica angajatului sa paraseasca unitatea o anumita ... (vezi toată discuția)