ca urmare absolvirii unor cursuri de perfectionare am semnat un act aditional la contractul individual de munca pe 3 ani,am demisionat si mi se cere achitarea cursurilor pentru 1 an care il mai aveam pana la implinirea celor 3ani.Este legal? (cursurile au durat mai putin de 60 de zile.) In CCM este prevazut acest lucru. cine bate ccm sau codul muncii? Multumesc anticipat!
Prevederile acelea de comun acord de care amintiti, nu pot fi contrare C. muncii. Art. 38 C. muncii zice asa :D: " Salariatii nu pot renunta la drepturile recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate." Daca acel curs a durat mai putin de 60 de zile, raportandu-ne la C. muncii, nu este obligat sa restituie banii. Art. 195 C.muncii se refera, clar, la cursuri ce depasesc 60 de zile. In cazul unor raporturi de munca reglementate de o lege speciala nu ma pot pronunta momentan.
Interdictie clauza cm
xco
Exista vreun text de lege care sa interzica inserarea in contractul de munca a unei clauze care sa interzica angajatului sa paraseasca unitatea o anumita ... (vezi toată discuția)