avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren confiscat abuziv in comunism. Din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren confiscat abuziv in comunism. Din 1997 avem depus la Primaria s4 un dosar de retrocedare a ...

Din 1997 avem depus la Primaria s4 un dosar de retrocedare a unui teren de 0,4 ha confiscat abuziv de regimul comunist. Bunicii mei au detinut 1,4 ha teren. Pentru 1 ha de teren s-a facut o restituire inainte de 1997. Toate actele de proprietate vechi sunt in regula. Cererea a fost formulata pe baza legii 169/1997; ulterior cred ca a mai aparut si legea 165/2013. Comisia Locala impreuna cu Comisia Municipiului Bucuresti au validat prin Hotararea 896 din anul 2003 articolul 18 anexa 39 acordarea acestor despagubiri. Totusi de atunci au trecut 20 de ani si n-am primit acel teren sau alta despagubire pentru el! Ce ne sfatuiti? Cum se poate debloca situatia?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 19:33, 3 Noiembrie 2023
Prin instanta se poate debloca situația.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren bucuresti Marcos88 Marcos88 Buna ziua, Strabunica a avut un teren in Bucuresti care i-a fost confiscat de catre guvernul comunist. Dupa revolutie bunicul nu a intreprins nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Caz retrocedare Tavi2010 Tavi2010 Doresc sa va supun atentiei un caz de retrocedare. In anul 1959 bunicii mele i-a fost confiscat un hectar in intravilanul municipiului Bacau. S-au facut cereri ... (vezi toată discuția)