avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare datorii reciproce intre asociat si societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare datorii reciproce intre asociat si societate

O societate comerciala, are de restituit asociatului un imprumut in suma de 20 000 euro. Societatea si-a diminuat activitatea dar are in patrimoniu un imobil ce valoareaza 60 000 euro pe care il va vinde catre asociat. Se poate compensa datoria societatii catre asociat cu cedarea imobilului din patrimoniu ? Societatea este platitoare de tva, la achizitionarea imobilului nu s-a dedus tva. Societatea factureaza imobilul catre asociat, fara tva, fiind imobil vechi, asociatul achita partial imobilul cu 40000 euro si solicitata compensarea partiala facturii pentru imobil cu datoria societatii catre el in valoare de 20000 euro. Este corect? Se intocmeste un proces verbal de stingere a datoriilor reciproce intre asociat si societate sau se intocmeste la notar un contract de dare in plata?
Cel mai recent răspuns: MuscaAnca , utilizator 16:57, 8 Noiembrie 2023
Bună ziua,
Da, se poate efectua vânzarea imobilului în schimbul creanței. Înstrăinarea imobilului nu poate avea loc printr-un proces verbal, ci contract în formă autentică. Dacă aveți nevoie de ajutor, mă puteți contacta în privat.
Va multumesc pentru raspuns. Dupa ultimele modificari legislative intrate in vigoare la 11 oct. 2023, exista vreo prevedere care ar impiedica intocmirea contractului autentic la notar in care se prevede compensarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire imprumut asociat in natura varsanufie varsanufie am doua spete: 1) o societate comerciala, are de restituit asociatului un imprumut in suma de 100 000 euro. societatatea nu are lichiditati, dar are in ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta rodicaonet rodicaonet BUNA ZIUA TUTUROR ! Ma aflu intr-o situatie ciudata si am ascultat pana acum o multime de pareri si nu am reusit sa trag nici o concluzie.Situatia este ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru credit ipotecar la bcr mary_z13 mary_z13 buna ziua, Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost ... (vezi toată discuția)