avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul timp lucrat in grupa 1 si speciala.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul timp lucrat in grupa 1 si speciala.

Buna ziua,
Am iesit la pensie in oct 2018,cu 24 ani lucrati in grupa 1+speciala si 11 lucrati in grupa 3 la CFR Marfa si Calatori.
Nu demult am solicitat Buletinul de calcul ,de la Casa de pensii si am constatat cateva lucruri la care nu am gasit raspuns.
1.Am 3 luni intre anii 1995-2001 ,care nu sunt considerate grupa 1 ,ci grupa normala N, unde am avut 2,3 zile de ITM ,(incapacitate temporara de munca)
2.Intre anii 2009-2011 am avut 8 luni in care apar cateva zile de ST (Somaj tehnic) 2,3 in unele luni mai multe si care apar tot in grupa N in loc de grupa speciala.
Intrebarea mea este: nu se considera grupa 1/speciala,daca in luna respectiva intervin zile de ITM sau ST?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
Botib, utilizator
Cel mai recent răspuns: Botib , utilizator 11:34, 2 Noiembrie 2023
Legea 263/2010
Art.30
(5) Constituie stagiu de cotizare realizat în condiții speciale de muncă și perioadele în care un asigurat care își desfășoară activitatea în condiții speciale de muncă se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă și/sau în concediu de odihnă, dacă cel puțin în ziua premergătoare concediului a lucrat în locuri de muncă încadrate în astfel de condiții de muncă.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Ma scuzati,dar tot nu am inteles .Deci in perioada respectiva am fost mecanic de locomotive. Lucrand in turnus sau serviciu de tura ,sigur erau zile in care eram liber,conform programului.Deci sa inteleg ca daca mergeam in concediu dupa 2-3 zile libere (conform programului) luna respectiva nu se considera grupa speciala?
In legatura cu somajul tehnic ,puteti spune ceva?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
Botib, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața sunt petrescu. vreau să întreb și eu, am lucrat ... petreadi288@gmail.com petreadi288@gmail.com Bună dimineața sunt Petrescu. VREAU să întreb și.eu am lucrat din 1991 până în 1996 la CFR depou având grupa 1 de muncă având reducere de 6 luni la ... (vezi toată discuția)
Mai pot obține grup 1 (specială) Stănescu Gică Stănescu Gică Dacă am lucrat în continuare din 2001 că mecani de locomotivă la privat în aceleași condiții de muncă că la CFR marfă sau CFR călători. mai pot ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa de munca lora82 lora82 Buna ziua am de dat o adeverinta de grupa ,domnul a lucrat ca mecanic locomotiva in interprindre uzinala in perioada 1996-1999 dancul are dreptul la ce grupa ... (vezi toată discuția)