avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dreptul legal sa solicit documentele sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dreptul legal sa solicit documentele sau nu?

Am dreptul legal sa solicit documentele sau nu?

Buna seara!
Am fost impreuna cu tatal meu la notar ca sa facem o procura pentru a ma ocupa de un teren al dansului, el avand etatea de 77 ani si nu se mai poate ocupa. Scrie pe ea "Procura speciala" si in dreptul numelui meu ca am calitatea de reprezentant legal.
Ne trebuie pentru succesiunea bunicilor dansului (strabunicii mei) un duplicat de pe certificatul de casatorie al lor.
Eu, avand procura aceea de la notar, pot solicita Primariei acest duplicat sau e nevoie de instanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius-Toader , utilizator 20:23, 7 Noiembrie 2023
Nu puteți. Nici străbunicul nu poate. Duplicat nu se mai eliberează, fiindcă soții sunt decedati.
În schimb, se poate elibera un extras din registrul de căsătorii pentru uz oficial, pe baza unei adrese scrise din partea notarului la care dezbateti succesiunea.
Starea civila va expedia extrasul direct notarului.
Domniță Raluca, am fost azi la notar, împreună cu tatăl meu. La același notar la care am făcut procura specială. I-am explicat situația notarului și mi-a zis că eu, în baza procurii și fiindcă tata este persoană îndreptățită de către bunicul printr-un legat universal autentificat la notar, pot solicita acel extras de uz oficial, iar dacă ofițerul stării civile din cadrul SPCLEP nu dorește să-mi elibereze extrasul, înseamnă că va face un abuz, iar drepturile mele cetățenești vor fi încălcate.
Săptămâna aceasta mă voi prezenta personal la Primărie, unde voi depune cererea la care voi atașa copii xerox de pe toate actele și voi solicita numărul unic de înregistrare. Vă voi ține la curent cu deznodământul care urmează în viitorul apropiat. O seară frumoasă vă doresc și numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! În 2014, tatăl si bunica mea au decedat, rămânând ... Georgiana59 Georgiana59 Buna ziua! În 2014, tatăl si bunica mea au decedat, rămânând eu si bunicul meu moștenitorii casei, in urma succesiunii. Menționez ca tatăl meu, a ... (vezi toată discuția)
M-a trimis functionarul public la plimbare! Alexandreevici Alexandreevici M-a trimis functionarul publicla plimbare! Mama mea, fiind in etate si avand probleme medicale, deplasandu-se cu dificultate, mi-a facut procura speciala ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu si fratele meu suntem mostenitori intr-o succesiune ... Tamcor Tamcor Buna ziua, Eu si fratele meu suntem mostenitori intr-o succesiune (nepoti) dar nu mai detinem certificatul de casatorie si deces al mamei . Ce ne sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)