avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Dobandirea unui teren proprietate a statului prin ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Dobandirea unui teren proprietate a statului prin Uzucapiune

In spatele terenului dobandit prin concesiune de la stat mai este inca un teren care apartine statului (fie ca proprietate publica fie ca si proprietate privata - nu stiu cum este incadrat).

Familia mea a folosit aceste terenuri de peste 40 de ani. Concesiunea pe o parte din teren este deja achitata (rate platite timp de 25 de ani).

Dar terenul din spate nu a fost oferit spre concesiune insa am dori sa il luam in posesie prin uzucapiune. Mentionez ca terenul neconcesionat nu se poate accesa decat de pe terenul nostru sau al vecinilor din stanga si dreapta (care de fapt sunt in accesi situatie ca si noi). In cel de-al patrulea punct cardinal se invecineaza cu un zid mare al uni depozit privat.

Noi am folosit terenul de mai bine de 30 de ani si ternul apartine statului dar nu stiu cum este incadrat (public sau privat). In acelasi timp faptul ca l-am folosit este benefic pentru comunitate in sensul ca daca ar fi fost lasat in paragina ar fi putut deveni un hazard.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
Donna50, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 08:04, 2 Noiembrie 2023
Conform art 929 Cod civil - Nu pot fi uzucapate bunurile care, înainte sau după intrarea în posesie, au fost declarate prin lege inalienabile. Adică bunurile din domeniul public al statului.
Deci primul pas este sa vedeți dacă terenul se afla în domeniul public sau privat al statului.
Puteți lua legătura cu un topograf, el va poate lamuri mai ușor.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
SCA IONESCU & NOVAC, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune: inadmisibilitatea invocarii uzucapiunii sorin123 sorin123 Am un teren de la primaria din Eforie Sud in folosinta ( concesiune ) pentru care am platit impozit anual si primaria vrea sa mi-l ia , cum pot sa intru in ... (vezi toată discuția)
Brobleme juridice cu un teren daniela.ilea daniela.ilea As avea nevoie de un ajutor cu privire la un teren.Mama mea a mostenit un teren cu o casa de la bunici,in prelungirea case este o buca te teren de 540 de m ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune se pot rezolva daca numai martori sant nimic nu a ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com UZUCAPIUNE SE POT REZOLVA DACA NUMAI MARTORI SANT NIMIC NU A FOST PLATITE NICAIERI SI ESTE VORBA DE TEREN EXTRAVILAN FOARTE FRUMOS MULTUMESC DACA PRIMESC UN ... (vezi toată discuția)