avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizare abuziva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizare abuziva

Buna ziua

Zilele trecute am fost vizitat de catre o echipa formata din politia animalelor si DSVSA care mi-au adus la cunostinta faptul ca au o sesizare ca imi tin cainii fara mancare si apa si inchisi.
Desi initial nu am vrut sa le permit accesul in curte si i-am intrebat daca au mandat, ulterior le-am permis accesul chiar daca acestia nu aveau mandat.
Am considerat ca este ok sa le arat faptul ca nimic din ce mi-au comunicat nu corespunde cu realitatea iar in procesul verbal incheiat acestia au trecut ce au constatat, respectiv faptul ca mancarea si apa erau la discretie iar cainii nu numai ca nu sunt in lant dar au si o curte mare la dispozitie fiind liberi.
Intrebarea mea este ce pot sa fac impotriva persoanei care a facut respectiva sesizare declarand numai fapte neconforme cu realitatea si care mi-au adus prejudicii, fiind nevoit sa fac mai multe drumuri pentru a prezenta carnetele cainilor si a da declaratie, fapt ce m-au costat si timp si bani?
Mentionez ca cei de la DSVSA nu au vrut sa imi arate reclamatia facuta sau cine este autorul si am facut o solicitare scrisa in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
Samulea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Samulea , utilizator 14:27, 2 Noiembrie 2023
Foarte multe lucruri nu puteți face. Eventual, dacă mai face sesizări nefondate, poate fi amendata persoana în acest sens.
Reclamantul are numai drepturi in cazul unei sesizari?Nu are si obligatia de a proba acuzele pe care le face?
Iar eu nu am dreptul sa stiu cine mi-a facut sesizare pentru a ma indrepta in justitie impotriva lui?

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Foarte multe lucruri nu puteți face. Eventual, dacă mai face sesizări nefondate, poate fi amendata persoana în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vulpea in curte silster silster De peste o jumatate de an , in curtiile din strada noastra avem un musafir nepoftit, in persoana unei vulpe. Acel vulpe face ravagii in gospodariile noastre, ... (vezi toată discuția)
Pot rămâne fără căței din cauza reclamațiilor vecinei? ContSters447948 ContSters447948 Buna seara! Am si eu o intrebare. Am 3 căței pe care ii tin legati in spatele curtii(mentionez ca in fata casei nu am spatiu, doar vre-o 2 m si jumatate), ... (vezi toată discuția)
Haita de maidanezi hranita de vecinii de pe strada elisavartic elisavartic Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Locuiesc pe o strada in constructie in comuna Berceni. Pe strada mea este o haita de 8 caini hranita de doua dintre ... (vezi toată discuția)