avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va salut! In 09.2022 am castigat un proces impotriva ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Va salut! In 09.2022 am castigat un proces impotriva unei banci ...

Va salut! In 09.2022 am castigat un proces impotriva unei banci legat de o frauda online. (Fapta s-a petrecut in 11.2021. ). De atunci tot astept comunicarea hotararii, prin posta. Am facut 2 cereri scrise si multe drumuri la grefierele de la Jud S 1 Buc, la prima au zis ca mai dureaza, la a doua, o " cerere de urgentare ", am primit un raspuns in care mi se spunea ca dosarul a fost mutat la Tribunalul Comercial Ilfov.....si sa astept, iar. Asta a fost in 02.2023. Iarasi, nimic de atunci.. Intrebarea mea este: de ce a fost mutat acest dosar, eu fiind persoana fizica, la un tribunal comercial. Apoi, ce pot sa fac ca sa fortez cumva comunicarea hot. Suspiciunea mea este ca nu se astepta banca sa piarda in fata unei " neica-nimeni", ca acest lucru creaza un precedent periculos pt ea, si astfel incearca pe " alte cai " sa se piarda acest dosar, sau sa ajunga la o instanta diferita unde are " alte asteptari ".
Cine ma reprezinta...nu a mai facut , nici el, nici un demers, din 05.2023...
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: aalinab , utilizator 21:52, 2 Noiembrie 2023
"mutarea" dosarului cred ca înseamnă că s-a formulat apel. Probabil s-a motivat și comunicat hotărârea și banca a făcut apel pentru ca nu a fost mulțumită de soluție. Apelul este de competenta Tribunalului comercial în anumite situații (nu discutam aici opinii de procedura, există divergente).
Mergeți la Tribunalul comercial și studiați dosarul. Și faceți apărările necesare în apel, sa se mențină soluția dacă ziceți ca ati câștigat.
Multumesc pt bunavointa si timpul acordat !
Probabil nu am explicat corect.. Nu am primit niciodata comunicarea hotararii. Am vazut hotararea, pe scurt, doar pe portalul just.ro :In 15.07.2022 : Tip solutie : " admite cererea (mea), si " obliga parata ( banca), la "restituirea catre reclamanta" a sumei .... Cu drept de apel in 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Jud S1. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei..., azi, 15.07.2022"
De atunci, de cateva ori am mers la grefiere, care m-au tot amanat. 5 luni mai tarziu, avocatul meu a depus o " " cerere de urgentare a comunicarii hotararii ". Nu stiu unde , la cine, a depus-o. Mi-a zis doar ca a primit raspuns ca dosarul a fost mutat, la Tribunalul Comercial, si ca se va comunica. Asta a fost in 05.2023. De atunci iar, nimic. Se fac 2 ani de la data faptei din 11.2021...Si 1 an si 4 luni de cand astept comunicarea acelei solutii pronuntate in 07.22.
Ati mai intalnit astfel de intarzieri? Este ceva... comun?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit hotararea( "solutie" e denumita pe siteul curtii de ... Alexandru8543 Alexandru8543 Am primit hotararea( \"solutie\" e denumita pe siteul curtii de apel) doar pe scurt intr-un proces civil si sunt interesat la cat timp dupa pronuntarea ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii si termenelenecesare pentru incheierea procesului ? fdanila fdanila Dupa castigarea apelului definitiva,.pronuntata pe net ,,ce pasi trebuiesc facuti pentru finalizarea procesului ?La ce interval de timp ?Multumesc (vezi toată discuția)