avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine e parte intr-un proces penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine e parte intr-un proces penal?

Am facut reclamatie la politie si procurorul a deschis dosar penal. Eu sunt parte din procesul penal sau numai procurorul si inculpatul? Mai precis am dreptul sa cer acces electronic la dosar?
Bună dimineața! Dacă ați formulat denunț, nu sunteți parte in dosar. Dacă ati formulat plângere penală, sunteți parte in dosar si aveți drepturile prevăzute de art. 81 Noul Cod de Procedură Penală. Din câte știu, Parchetele nu au implementat încă un sistem de dosar electronic. Puteți cere copii după actele dosarului, dacă sunteți parte vătamată ( 50 de bani pagina).
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
adrian@13, utilizator
Nu exista dosar electronic in faza de up. Puteti solicita consultarea dosarului, din cate inteleg sunteti persoana vatamata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Xerocopii dosar penal in up. e posibil? Juilk Juilk Pot cere copiii dupa un dosar penal aflat in faza de UP? Eu fiind parte vatamata? sau am doar dreptul de-a studia dosarul? (vezi toată discuția)
Ca parte vatamata la un dosar penal, daca procurorul imi aproba ... snipe1975 snipe1975 Ca parte vatamata la un dosar penal, daca procurorul imi aproba obtinerea de fotocopii dupa dosar, pot cere transmiterea fotocopiilor in format electronic? (vezi toată discuția)
Dosar penal - parte vatamata: acces dosar si probe respinse. ... snipe1975 snipe1975 Dosar penal - parte vatamata: acces dosar si probe respinse. Buna seara. Am doua intrebari referitoare la drepturile persoanelor vatamate in cadrul ... (vezi toată discuția)