Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri in urmatoarea speta:
Proaspat divortat, cu bunuri imobile dar fara partaj facut. Nu ne intelegem la imparteala bunurilor, se pare ca amandoi credem ca meritam mai mult. Totodata nici unul din noi nu a apelat inca la instanta datorita costurilor mari.
As dori sa stiu cum se vor imparti bunurile daca situatia ramane la fel dar unul dintre noi va deceda. Precizez ca atat dansa cat si eu avem frati / surori mai mici decat noi.
Multumesc anticipat!
Fiecare dintre cei doi soti va ramane cu cota proprie de 1/2 din bunuri. Celalalt sot nu va mosteni nimic de pe urma sotului decedat ca urmare a divortului. La decesul oricaruia dintre soti, vor veni la mostenire, daca nu exista copii, rudele acestuia.
romascanu
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Cum?
Tot așa! (casa mea, gradina ta etc.). Doar că, la masa ...gălăgiei nu vor mai fi 2, ci 3, 4. (supraviețuitorul și moștenitorii celui decedat).
Și dacă două persoane nu reușesc să ajungă la o concluzie, nici măcar cu privire la cota de contribuție (dacă am înțeles eu bine, având in vedere expresia "merităm mai mult"), apăi să vedeți "distracție" când or începe să se certe vreo 3,4 sau câți or fi (că n-ați dat doar pluralul frați/surori). Desigur, unul va privi de pe lumea ailaltă...
Ce-i al viului, rămâne al viului. Doar că și cota asta a lui/proprie trebuie scrisă undeva. Si anume in actul de lichidare a regimului matrimonial. Ori l-ați încheiat sau în veți încheia dvs. (2) ori va fi încheiat între supraviețuitor și moștenitorii celui decedat. Și costurile nu vor fi mai mici atunci. Dimpotrivă.