avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna dimineata, Am rugamintea la dumneavoastra sa-mi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna dimineata, Am rugamintea la dumneavoastra sa-mi spuneti ...

Buna dimineata,
Am rugamintea la dumneavoastra sa-mi spuneti ce consecinte pot fi in cazul in care un consilier local si-a schimbat domiciliul si nu si-a dat demisia din Consiliul local in timp util???
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 15:29, 2 Noiembrie 2023
Consilierul local nu trebuie să-și dea demisia. Potrivit art. 204, alin. (2), lit. c) din Codul administrativ calitatea de consilier local încetează de drept la momentul schimbării domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială. Pe cale de consecință, acel consilier local exercită fără drept o funcție publică, ceea ce implică o răspundere penală.
Multumesc pentru raspuns! Ideea era ce implica acea raspundere penala??? amenda penala, inchisoare?
Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local chis_catos chis_catos Un consilier local în baza unei sentinte definitive si irevocabile a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare. mai departe am sa zic ce articole au stat la ... (vezi toată discuția)
Consilier local - am schimbat domiciliul, pierd si dreptul de consilier local din consiliul local al fostei resedinte? AFANFANA AFANFANA Din februarie 2012 am schimbat domiciliul in acte (C.I.) in alta localitate .Pierd si dreptul de consilier local din consiliul local al fostei ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi destituit un primar care are o condamnare? Ion Nicolaie Ion Nicolaie Exista o sentinta definitiva si executabila ,data te Curtea de apel in care se spune .;[b] Condamnă pe inculpatul la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni ... (vezi toată discuția)