avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Medic ca administrator SRL - posibil sau ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Medic ca administrator SRL - posibil sau incompatibilitate?

Buna ziua,

Poate un medic (care e functionar public din cate stiu) sa fie si administrator de SRL sau e in stare de incompaibilitate? Respectiv asociat.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dianabdm993 , utilizator 07:04, 3 Noiembrie 2023
Medicul nu are calitatea de functionar public.

Exercitarea profesiei de medic este incompatibilă cu:
a) calitatea de angajat sau colaborator al unităților de producție ori de distribuție de produse farmaceutice sau materiale sanitare;
b) starea de sănătate fizică sau psihică necorespunzătoare pentru exercitarea profesiei medicale.
Multumesc pentru raspuns! Cum spuneti ca medicul nu are calitatea de functionar public, ma intreb de unde vine confuzia generala? Pentru ca multa lume din jur - fara legatura cu profesiile juridice - spune ca medicii sunt functionari publici. Poate doar din punct de vedere penal, nu si in alte sfere (administrativ, civil, pe partea asta de incompatibilitati etc)?
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
Dianabdm993, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare si inscriere in colegiul medicilor dentisti medicstomatolog18 medicstomatolog18 Buna seara, Sunt medic dentist din anul 2014. Doresc sa ma inscriu in CMDR si vin cu rugamintea sa analizati cazul meu. Lucrez ca reprezentant medical ... (vezi toată discuția)
Conform codului deontologic al farmacistului, sectiunea 8 incompatibilitati ... Maevis Maevis Conform codului deontologic al farmacistului, sectiunea 8 Incompatibilitati art.37: Exercitarea profesiei de farmacist este incompatibilă cu: a) ... (vezi toată discuția)
Interdictie pentru ca un medic angajat in sistemul public sa devina angajat in sistemul privat Laurys Laurys Buna ziua, Cumoasteti vreo interdictie pentru ca un medic angajat in sistemul public sa devina angajat in sistemul privat? Am consultat Codul deontologic al ... (vezi toată discuția)