avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă nu sunt căsătorit cu fosta, avem un copil și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă nu sunt căsătorit cu fosta, avem un copil și ea a plecat ...

Ma poate Anuță cineva cu o problema ! Dacă nu sunt căsătorit cu fosta avem un copil și ia a plecat nu mai știu nimic de copil am apelat la un avocat pentru program de vizite dar procesul durează ! Ce trebuie sa fac sa știu de sănătatea ei condițiile și etc ?inclusiv familia toată mi a blocat-o fără motiv
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:28, 5 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista o procedura de urgenta care se numește ordonanta președințiala.
Normal ar trebui sa vorbiti cu avocatul angajat sa va ofere solutii.

Printr-o ordonanta presedintiala puteti solicita atat program de vizitare cat si informatii despre minor, acces gradinita/scoala dupa caz, informatii medic familie - desi pe acestea doua din urma le aveti oricum in virtutea autoritatii parintesti comune care este regula - masuri provzorii pana la judecarea procesului de fond care dureaza mai mult si are si cale de atac,

Ordonanta este executorie imediat ce se pronunta.
Ea trebuie citata legal.
Este o chestiune de procedură.
Vorbiți cu avocatul de caz căci el decide.
Trebuie luata decizie pe caz și nu generic.

Și cu ordonanța pot exista probleme.
Este mai complicat decât pare...
În astfel de cazuri trebuie angajat avocat care sa aibă timp de caz.
Cazul nu se confunda cu un proces.
Veți înțelege ulterior ce zic, dar nu peste mult timp....

București 2023
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata proces incredintare Ecaterinaa Ecaterinaa Buna dimineata, As avea 2-3 intrebari mai concrete de aceasta data. Cat dureaza un proces de incredintare minor (judecat dupa vechiul cod civil), daca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta antoniaelena antoniaelena Buna seara , pot cere o ordonanta de urgenta in conditiile in care vreau sa plec din tara cu copilul minor iar tatal nu vrea sa-si dea acordul? Un proces ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot vedea copilul- drept de vizita ratonu ratat ratonu ratat buna ziua, am si eu o mica problema... Am un copil, iar in urma procesului privind exercitarea autoritatii parintesti, a fost incredintat mamei sale.... nu ... (vezi toată discuția)