avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu si prietenul meu (cadru militar) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu si prietenul meu (cadru militar) ...

Va rog sa ma ajutați cu o nelămurire. Eu si prietenul meu ( cadru militar) necăsătoriți, dorim sa achiziționăm o locuința prin credit ipotecar, oncrribiind fiecare cu cate un avans. Creditul ipotecar va fi pe numele lui, la banca nu pot apărea si eu ca si coplatitor ( deoarece nu ii va mai deconta armata o parte din rata, deoarece împarte bunul).
Se poate încheia o înțelegere intre noi prin care sa stipuleze ca după căsătorie bunul revine ca si cota parte? Sau in caz de vinderea apartamentului pana la căsătorie fiecare parte își va primi contribuția de avans? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 3 Noiembrie 2023
Fie va casatoriti înainte de a cumpăra, fie nu dati niciun avans, fie ii dati cu acte suma cu titlu de imprumut. Bunul va fi propriu al lui si poate deveni comun doar daca vrea el, dar degeaba vrea dacă nu vrea și banca.
raluk0207Utilizator06:54, 3 Noiembrie 2023

Sau puteți încheia la notar o convenție matrimoniala de comunitate convențională.
Aceasta își va produce efectele după încheierea căsătoriei, iar bunul va deveni din propriu, în comun.
Dar pentru asta va fi necesar acordul prealabil scris al băncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut la notar, sau ce altă soluție este pentru recunoașterea contribuției la dobândirea unui apartament? AnitaS AnitaS Bună ziua, am făcut un credit ipotecar pentru achiziționarea unui apartament. Prietenul meu a făcut credit de nevoi personale pentru avans la credit și ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)